Ombouwen van materieel? Dieselmotor wordt elektrische aandrijving

Artikel delen

Eco-digger richt zich op de ombouw van grondverzet materieel naar materieel met een elektrische aandrijving. Hierbij wordt de dieselmotor ingewisseld voor een elektrische aandrijving, die wordt gevoed vanuit een lithium accupakket. Dit alles om het hoofd te bieden aan de steeds maar toenemende vraag naar “schoner” bouwmaterieel in met name de grote steden.

Omgebouwd elektrisch materieel

Naast de 100% reductie van schadelijke uitlaatgassen op de werklocatie, heeft het ook een positieve invloed op het door de machine voortgebrachte geluid. Hierdoor kunnen de personen in en rond de machine zonder stemverheffing met elkaar praten.

Tegenover de hogere aanschafwaarde t.o.v. een machine met verbrandingsmotor staan de besparing op de kosten voor brandstof en onderhoud; de machines van Eco-digger zijn uitgerust met een onderhoudsvrije elektromotor en accupakket.

De range minigravers bestaat voor nu uit een R10e, R20e en R40e. Daarnaast zijn er powerpacks voor diverse toepassingen gerealiseerd. De laatste ontwikkeling hierin betreft een pack die dient als vervanging van een 2 cilinder Hatz diesel, zoals bijvoorbeeld toegepast op verrijdbare autolaadkranen in het transport van betonproducten. In alle gevallen is de capaciteit zodanig uitgelegd, dat deze voldoende is om de werkdag door te komen. Verder is er altijd een on-board acculader gemonteerd, die indien gewenst uitgebreid kan worden naar een verdrievoudigde laadcapaciteit.

De minigravers, en ook de powerpacks komen in aanmerking voor de Mia-/Vamil-regeling, waarmee de ondernemer in aanmerking komt voor reductie op te betalen belasting.

Eco-digger
www.eco-digger.com