Pionier in egalisatie en aangepaste bouwmachines

Artikel delen

Bij Frapoma kan men terecht voor de vervaardiging van kilvers, Exactlevels en andere hulpstukken, op aanvraag en op maat gemaakt. Het bedrijf vindt het belangrijk dat degene die met de machine omgaat, daar ook zijn of haar voorkeuren in terugvindt. Buiten de mechanische ontwerpen is het bedrijf ook constant betrokken bij het perfectioneren van de elektronische besturingen en hydraulische aansturingen. Ze kunnen ook andere machines zoals bulldozers, graders, graafmachines, kilvers, levelers enz. voorzien van besturingen.

Bouwmachine met kilvers

Sinds 1980 fabriceert Frapoma kilvers op gewenste maat. Een kilver is een egaliseerbord achter de trekker, met wielen achter het blad. De hoogte wordt geregeld door cilinders die het blad ten opzichte van het wielframe heffen of laten zakken. Frapoma kilvers zijn oorspronkelijk gemaakt voor het egaliseren in de kassen. Door de compacte bouw van deze machines zijn ze uitermate geschikt voor deze toepassing, maar ook het egaliseren van sportvelden, bedrijfsterreinen, hallen en straat/wegwerk wordt veelvuldig met deze kilvers uitgevoerd.

De Frapoma Exactlevel of Flexlevel is een hulpstuk voor de wiellader, schranklader of rupslader om achteruitrijdend te egaliseren. Het blad rust op een glijplaat die bij het afwerkmes scharniert. Met twee hoogte cilinders wordt de glijplaat-helling gestuurd, waardoor de hoogte links en rechts onafhankelijk wordt gecorrigeerd.

Naast de Kilvers, Exactlevels en besturingen levert Frapoma ook bouwlasers, rioollasers, dubbelschotlasers, totalstations en GPS meetinstrumenten. Voor service kan men bij het bedrijf terecht en als iemand een idee heeft voor een speciale machine, is het bedrijf bereid om mee te denken.

Frapoma
www.frapoma.nl
Standnr. 164