‘Trots op serieuze line up elektrisch materieel’

Artikel delen

Hitachi pakt groots uit met het oog op de TKD in Almere. Op stand 156 toont Hitachi Construction Machinery Nederland zeventien modellen uit het omvangrijke productaanbod. Onder de noviteiten bevinden zich drie elektrische graafmachines en de première van de ZX95US-7.

elektrische graafmachine

Hitachi is zeer trots op het feit dat het als een van de eerste grote machinebouwers een serieuze line up van productierijpe, batterij-elektrisch aangedreven modellen kan presenteren. Naast de ZX85US-6EB is ook de kersverse ZX55U-6EB uit te proberen en kunnen bezoekers voor het eerst kennismaken met de ZE135. Drie emissievrije varianten met een eigen gewicht tussen de 5,3 en 15 ton.

Kleine bandenkraan

Maar er is meer nieuws onder de zon. Zo zijn op de TKD Hitachi’s nieuwste mobiele graafmachines te zien. Zo is het gamma naar beneden toe uitgebreid met de ZX95W-7 en de ZX135W-7. Beide modellen beschikken over een compacte zwenkradius over de achterzijde en zijn dus ideaal voor krappe locaties, bijvoorbeeld in binnensteden. De ZX95W weegt nog geen 10 ton en is daarmee de kleinste bandenkraan van het merk.

Absolute primeur

In de vorm van de ZX95US-7 en ZX95USB-7 neemt het bedrijf een absolute primeur mee naar Almere. De opvolgers van de succesvolle ZX85-6 komen later dit jaar op de markt en zijn grondig vernieuwd. Zo biedt een ruimere cabine extra comfort. Verder beschikken de midigravers over bijna 19% meer motorvermogen en 14% meer koppel, terwijl de stabiliteit is toegenomen.

Hitachi Construction Machinery Nederland
www.hitachicm.nl