Veel primeurs op TKD-stand van Hitachi

Artikel delen

Hitachi Construction Machinery Nederland pakt groots uit op de TKD. Op stand 156 zien we zeventien modellen, waarbij the ‘orange army’ de hoofdrol vervult. Belangrijke noviteiten zijn de drie elektrische graafmachines en de première van de ZX95US-7. Daarnaast zijn twee knikdumpers van Bell te bewonderen. Met de B30E kan gereden worden op de demobaan.

Elektrische graafmachine

Hitachi ZX55U-6EB.

Hitachi is er trots op dat het als één van de eerste grote machinebouwers een serieuze line-up van productierijpe, batterij-elektrisch aangedreven machines kan presenteren. Naast de al langer leverbare ZX85US-6EB – die inmiddels in Amsterdam van de band rolt – is de kersverse ZX55U-6EB (zie foto) uit te proberen. Tevens kunnen de naar verwachting ruim 15.000 bezoekers kennismaken met de ZE135 (zie foto). Drie emissievrije varianten dus met een eigen gewicht van 5,3, 8,7 en 15 ton. Hitachi werkt inmiddels ook aan de 2,3 tons elektrische minigraver ZE23.

Andere nieuwtjes zijn de nieuwe mobiele graafmachines: naast de populaire ZX150W-7 wordt naar beneden toe uitgebreid met de nog geen 10 ton wegende ZX95W-7 en de ZX135W-7, beiden met een compacte zwenkradius over de achterzijde.

Elektrische graafmachine

Hitachi ZE135.

In de vorm van de ZX95US-7 en ZX95USB-7, opvolgers van de succesvolle ZX85-6, neemt Hitachi een absolute primeur mee naar Almere. Op minigravergebied zijn op de TKD de ZX10U-6, ZX19U-6 en ZX38U-6 te ontdekken. Bijna aan de andere kant van het spectrum vinden we de grote rupsgravers ZX210-7 en ZX300LC-7, uitgevoerd met GPS. Tot slot: met de ZW160 en ZW250 is de reeks -7 wielladers geheel vernieuwd.

Hitachi Construction Machinery Nederland
www.hitachicm.nl
Standnr. 156