TBAuctions neemt Epic-Auctions over

Artikel delen

Het internationale online veilingplatform TBAuctions versterkt met de overname van het Nederlandse Epic-Auctions haar positie op de Europese online veilingmarkt nog verder. Met deze uitbreiding zet het moederbedrijf van Troostwijk Auctions en andere online veilingmerken in België, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, een belangrijke stap in het vergroten van de Europese online veilingmarkt, Hiermee ontstaat één pan-Europees platform met breed internationaal bereik en grotere bidderbase.

Twee mannen bij een graafmachine

Herbert Samson, TBAuctions (links) en Frans Maas, Epic-Auctions (rechts).

De activiteiten van Epic-Auctions, dat zich met name richt op de agrarische markt en de grondverzet-, transport- en bouwsector,  sluiten naadloos aan op de specialisaties die van oudsher al deel uitmaken van Troostwijk Auctions. CEO Herberth Samsom van TBAuctions: “Epic-Auctions past uitstekend bij onze bestaande business. Hun internationale bidderbase is een belangrijke aanvulling voor een snellere uitbreiding van onze Europese activiteiten.”

Epic-Auctions voegt jaarlijks 10.000 kavels, 30 miljoen aan hameromzet, 500 sellers en 3.000 buyers toe aan de groei van TBAuctions. Een groei die naast overnames in zowel Nederland als in Europa voor een groot deel organisch is. TBAuctions wordt steeds meer de voorkeurspartner van kleinere veilinghuizen. “Europese veilinghuizen hebben interesse om onderdeel te worden van de TBAuctions groep”, zegt Samsom. “De ‘gamechanger’ is het door onszelf ontwikkelde online veilingplatform Atlas. Deze technologie stelt ons in staat snel andere veilinghuizen op ons platform te integreren, waardoor onze bidderbase groeit en onze relevantie voor sellers steeds groter wordt. Dit trekt vervolgens weer meer bidders aan: een vliegwielwerking die ervoor zorgt dat onze internationale marktpositie steeds steviger wordt.”

Strategische keuze

“Sinds wij in 2013 gestart zijn, hebben we een snelle groei doorgemaakt”, legt Frans Maas, CEO van Epic-Auctions uit. “Om in hetzelfde tempo door te blijven groeien stonden wij voor de strategische keuze om te investeren en op eigen kracht verder te groeien, een samenwerking aan te gaan met een internationale speler, of overgenomen te worden door een markleider die zeer geïnteresseerd is in onze manier van werken. Wij hebben voor het laatste gekozen. Wij zijn blij dat we binnen de TBAuctions groep kunnen profiteren van de jarenlange expertise en het internationale netwerk. We gaan de komende periode met onze nieuwe collega’s kijken hoe we onze samenwerking vorm gaan geven.”