TenCate Geosynthetics gaat nu verder als Solmax

Artikel delen

Met de overname van TenCate Geosynthetics door Solmax vindt er een behoorlijke verbreding van het productassortiment plaats. Naast de producten die TenCate Geosynthetics al sinds jaar en dag maakt is met de overname ook het bieden van geomembranen (folies), drainagecomposieten en bentonietmatten (GCLs) mogelijk. Vanuit de productielocaties kunnen daarnaast de vliezen, weefsels, geogrids en composieten worden geleverd die al sinds jaar en dag geproduceerd worden. Hierbij is de productielocatie in Nederland in staat om unieke maatwerkproducten te fabriceren.

Infra

Hierbij zijn de toepassingsgebieden legio:
– van waterberging tot grondstabilisatie;
– van funderingswapening tot erosiebescherming;
– van filtratie en drainage tot asfaltwapening;
– van waterbouw tot steile wandconstructies.

Met de overname door Solmax wordt ook een stap gezet wat betreft duurzaamheid. Dit uit zich onder andere door de eerste succesvolle grootschalige proeven met de MIRAFI Geolon HMi-5. Dit product is als wapenend geotextiel in bouwwegen toegepast om de hoeveelheid granulair materiaal te reduceren, wat resulteert in een besparing in bouwstoffen en transportbewegingen. Dit unieke product is nu op grote schaal gerecycled. Voor deze ontwikkeling heeft Solmax succesvol samengewerkt met een grote opdrachtgever en een aantal aannemers.

Infra

Voor kunstwerken zijn de geokunststoffen van Solmax uitermate geschikt. Hierbij voorziet het bedrijf met de partners in een milieuvriendelijk en economisch haalbaar alternatief voor traditionele bouwmethoden. Grondwapening van steile wandconstructies door middel van geogrids kan hier een mooie oplossing zijn. De combinatie van een flexibele, duurzame en economische opbouw met geokunststoffen samen met de vrijheid in uitstraling en typen facings is in lijn met de bedrijfsfilosofie: “Let’s build infrastructure better!”

Solmax
www.solmax.com