Afstandsbediening voor rupsgraafmachine Volvo CE

Artikel delen

Volvo Construction Equipment en CE Engineering Solutions hebben een geavanceerde Short Range Remote Control-oplossing ontwikkeld. Deze afstandsbediening wordt in eerste instantie aangeboden op de EC250E, EC300E en EC350E. Het werken met een afstandsbediening moet bij werkzaamheden op gevaarlijk of anderszins moeilijke werkterrein zorgen voor meer veiligheid, zichtbaarheid en flexibiliteit.

Rupsgraafmachine

Het systeem is ook handig wanneer machinisten het werken met bepaalde aanbouwdelen zelf van dichtbij moeten kunnen zien, bijvoorbeeld bij hei- en boortoepassingen. Dit zorgt niet alleen voor beter zicht en een hogere precisie, maar voorkomt ook dat extra werknemers buiten de machine nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer het risico bestaat op vallende voorwerpen of op plekken waar de machine kan wegkantelen, zoals bij sloopwerkzaamheden. De reikwijdte van de afstandsbediening is maximaal 100 meter. CE Engineering Solutions maakt het mogelijk om de afstandsbedieningsoplossing op verzoek volledig op maat te maken en aan te passen aan unieke klantspecificaties.

Volvo CE importeur SMT
http://www.smt.network