Hoe batterijsystemen de weg banen voor emissieloos bouwen

Artikel delen

De urgente behoefte om emissieloos te werken is op de bouwplaats voelbaar. Bestaand zwaar materieel dat op dieselaggregaten draait moet plaatsmaken voor elektrisch aangedreven materieel dat zich oplaadt met groene stroom. Traditionele bouwaansluitingen zijn vaak afhankelijk van fossiele brandstoffen, wat kan leiden tot hoge CO2-uitstoot. Door te kiezen voor duurzame systeemoplossingen zoals de Big Ass Battery, kunnen we onze impact op het milieu verminderen.

Batterijsysteem

On-grid oplossingen: aansluiten op het reguliere stroomnet
Met de batterij systemen is het mogelijk om tijdelijke verzwaarde aansluitingen te maken op het reguliere stroomnet zonder daarbij afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, het maakt ook mogelijk om snel te beginnen met de bouwwerkzaamheden. Deze oplossing is een slimme keus voor elk bouwproject dat tijdelijke stroomvoorziening of verzwaring vereist.

Off-grid oplossingen: volledig onafhankelijk van het stroomnet
Het bedrijf biedt ook off-grid oplossingen aan voor bouwaansluitingen. Bij deze krachtige off-grid oplossingen wordt er gebruik gemaakt van slimme software voor volledige onafhankelijkheid. Zo detecteert de batterij zelf wanneer er zonnepanelen geïnstalleerd zijn om de opgewekte energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Zelfs kan een generator worden ingeschakeld op de momenten dat er niet genoeg groene energie meer beschikbaar is.

Smart Grid: optimaliseer je energiebeheer
Smart grids brengen een hele reeks voordelen met zich mee. Ze zorgen voor het verminderen van energieverbruik, minimaliseren piekbelastingen en verminderen energiekosten. Dankzij slimme meters en sensoren kun je energiegebruik in real-time monitoren en beheren. Smart grid biedt de mogelijkheid om verschillende energiebronnen te integreren, zoals zonnepanelen, windturbines en batterijopslag.

Big Ass Battery
www.bigassbattery.com