Biologisch afbreekbare smeermiddelen

Artikel delen

Opdrachtgevers vragen niet alleen steeds vaker om emissieloos werken, maar schrijven ook steeds vaker biologisch afbreekbare smeermiddelen voor materieel voor. Duport Lubricare uit Dedemsvaart kan met het Zwitserse merk Motorex moeiteloos aan die eisen voldoen. Met meer dan 30 jaar ervaring in biologisch afbreekbare smeermiddelen beschikken ze over alle kennis en expertise.

Duport team

Bedrijven die actief zijn in de offshore of grondverzet in kwetsbare natuurgebieden weten Duport Lubricare al langer te vinden. Maar ook andere opdrachtgevers verlangen steeds vaker dat bedrijven zo duurzaam en circulair mogelijk werken. Met smeerolie van het Zwitserse Motorex kan dat. Die is zelfs 100% PFAS-vrij.

De smeerolie van Motorex is bovendien langer bruikbaar omdat smeermiddelen gemaakt van verzadigde esters zeer eenvoudig te reinigen zijn. Dit betekent dat er wel vijfmaal langer met de olie kan worden doorgewerkt dan met reguliere smeermiddelen.

Overstappen van een ander merk biologisch afbreekbare olie kan risicoloos. Motorex geeft na controle van de olie een verklaring van mengbaarheid met de huidige olie in het systeem af en zij nemen vervolgens de garantie zwart op wit over. Ook is het mogelijk over te stappen van minerale olie naar biologisch afbreekbaar. Duport Lubricare is expert in dit om-olie proces en komt graag langs om de klant te informeren over de mogelijkheden.

Duport Lubricare is daarnaast importeur van CARDEV filtersystemen. Dit zijn filtersystemen van een hoge kwaliteit in een groot assortiment. Anslijn: “Als wij komen bemonsteren kan het advies ook zijn om de olie eerst te filteren om de levensduur te verlengen in plaats van meteen vervangen. Dat is wel zo duurzaam.

Duport Lubricare
www.duportlubricare.nl