Yanmar CE lanceert zijn kleinste wielladers ooit

Artikel delen

Yanmar Compact Equipment (Yanmar CE) breidt zijn wielladerportfolio uit met de lancering van een aantal kleine maar toch krachtige machines: de V7 en V7-HW (Heavy Weight). Dit dynamische duo vertegenwoordigt de kleinste wielladers in het productassortiment van Yanmar CE. Ze zijn speciaal ontworpen om de snelle veranderende vraag en de zware eisen van de bouw, landschapsarchitectuur en verhuurtoepassingen voor te blijven.

Tekst: ing. Frank de Groot

Wiellader

De nieuwe V7-HW (Heavy Weight) wiellader van Yanmar Compact Equipment.

Yanmar heeft een wiellader ontwikkeld die het leven van de machinist gemakkelijker moet maken, te beginnen met de manoeuvreerbaarheid. Met een totale hoogte van minder dan 2,5 meter, een breedte van 1.850 mm (met bak) en een totale lengte van slechts 5.238 mm, past de V7/V7-HW gemakkelijk in een standaardcontainer. De vierwielaangedreven V7/V7-HW hebben beide een elektronisch geregelde aandrijflijn en een topsnelheid van 20 km/u. Deze is uit te breiden naar een maximum snelheid van 30 km/u. Klanten kunnen hun machines verder laten personaliseren door te kiezen uit een premium assortiment bandenmerken en -maten.

Wendbaar en compact

In tegenstelling tot andere modellen in de Yanmar CE-reeks hebben de nieuwe V7/V7-HW geen externe oscillatie meer. In plaats daarvan hebben ze een slim gewricht dat articulatie met oscillatie combineert. Hierdoor kan de hoogte van de machine verlaagd worden. De units zijn ook een halve ton lichter dan de op één na grootste machines in het Yanmar CE-assortiment (met een gewicht van respectievelijk 4.250 kg en 4.450 kg). Dit maakt de machines ideaal voor klanten die op zachte oppervlakken tuinieren en/of opereren. Het nieuwe platform ondersteunt zowel diesel- als elektrische aandrijflijnen.

Of het nu gaat om het transporteren van materialen, verplaatsen van ladingen, heffen van pallets, opruimen of leggen van pijpen; het kan allemaal met één enkele V7/V7-HW. Dankzij de hydraulische snelwissel kan de machinist naadloos wisselen tussen bakken, vorken, veegmachines en sneeuwblazers. De machines hebben een mechanisch bediende joystick voor nauwkeurige bediening van de hef- en kantelcilinders, en gevoelige gereedschappen met een drukpomp van 63 l/min en 250 bar. De V7 en de V7-HW hebben een bakinhoud van respectievelijk 0,7 m³ en 0,8 m³. De V7-HW heeft een hoger laadvermogen op de vorken (1.900 kg) vergeleken met de V7 (1.750 kg). De V7 heeft een maximale kieplast van 3.000 kg, terwijl de V7-HW 3.250 kg kan kiepen.

Wiellader

De nieuwe V7 wiellader van Yanmar Compact Equipment.

Krachtig, ook op de weg

Om de machinist maximale comfort en veiligheid te bieden is de V7/V7-HW voorzien van een geheel nieuwe cabine. Deze heeft twee robuuste deuren, wat de toegang, luchtstroom en reiniging van de binnenkant vergemakkelijkt. De grote beglazing (ook in het dak) biedt een goed zicht rondom de transportvoertuigen. Daarnaast zijn deze uitgerust met een 3,5-inch bestuurdersdisplay die op de A-stijl is gemonteerd in plaats van op het stuurkolom, waardoor het zicht op het voorste uitrustingsstuk wordt verbeterd.

Het zicht naar achteren is bijzonder goed dankzij het ontwerp van de motorkap en de afwezigheid van een verticale uitlaatpijp. Grote spiegels en krachtige werklampen dragen bij aan de veiligheid en het zicht. De V7/V7-HW is verder uitgerust met een Yanmar 4TNV86CT viercilinder turbodiesel. Naast de lage uitstoot van deze motor kan deze voor maar liefst 6.000 uur zonder gepland onderhoud aan de DPF. Dit is de perfecte uitkomst voor klanten die lange uren maken in de bouw- en landbouwsector.

Yanmar CE
www.yanmar.com