Elektrische minidumpers mogen altijd de stad in

Artikel delen

Werken in binnensteden staat steeds meer onder druk vanwege de milieueisen. Zero Emissie is het toverwoord waarmee aannemers steeds vaker worden geconfronteerd. Het betekent in de praktijk dat ze moeten overstappen op bijvoorbeeld elektrisch materieel. Voor het transport van losgestorte materialen, maar ook voor vervoer van gereedschappen en dergelijke, is de minidumper een handige keuze. Zeker nu daarvan ook een elektrisch aangedreven versie wordt aangeboden.

Elektrische minidumper

AUSA Center Be-Ne heeft sinds kort een drietal elektrisch aangedreven minidumpers in het programma. Daarvan zijn de D101AEA en D101AEA Compact de meest recente aanwinsten, boven op de D151AEA. Volgens AUSA Center Be-Ne zijn het de meest compacte elektrische dumpers op de markt, met een laadvermogen van 1.000 kg tot 1.500 kg.

De minidumpers hebben een front- en hoogkiepbak en delen hetzelfde platform, maar bieden verschillende opties. De D101AEA is een 108 cm smalle dumper voor locaties waar weinig ruimte is om te manoeuvreren, zoals bij het graven van sleuven en tuinwerkzaamheden. De D101AEA Compact heeft kleinere 12-inch wielen die de totale breedte terugbrengen tot slechts 100 cm (optioneel 99 cm), wat hem bijvoorbeeld geschikt maakt voor sloopwerk binnenshuis.

Beide modellen hebben een elektromotor van 17,3 kW en een koppel van 130 Nm. De 9,3 kWh lithium-ion accu’s zijn via het 230 V stopcontact in slechts twee uur op te laden van 20 tot 80 procent. Bij gebruik van een snellader duurt dat nog maar één uur.

Notenboom Techniek
www.notenboomtechniek.nl