Superveilige Revotruck wint Red Dot Design Award

Artikel delen

De Franse fabrikant Mecalac heeft in 2022 de Revotruck gepresenteerd. Het ‘revolutionaire’ van deze grote wieldumper schuilt onder andere in de roterende cabine. Deze opent het zicht in alle richtingen en zorgt ervoor dat bestuurders zich comfortabel kunnen blijven richten op het werk en de omgeving.

wieldumper

Nog opmerkelijker zijn de vier grote toegangspunten (treden) op elke hoek van voorste chassisdeel. Die garanderen een veilige toegang tot de machine, ongeacht de cabinepositie. De prestigieuze Red Dot Design Awards ‘Best of the Best’ wordt dan ook toegekend vanwege het innovatieve en veiligheidsgerichte ontwerp.

Andere veiligheidsverhogende functie is de centrale chassisoscillatie van maximaal 20 graden. Die zorgt voor permanente stabiliteit en tractie onder alle omstandigheden, aldus Mecalac. Het unieke chassis is gekoppeld aan vier even grote wielen met een schakelbare stuurmodus. Die maakt het mogelijk om met een grote mate van wendbaarheid in de kleinste ruimtes te werken.

De Red Dot Design Award is niet de eerste prijs die Mecalac voor de Revotruck heeft ontvangen: ‘Grand Prix matériel’ DLR (Frankrijk), Plantworx Innovation Award (UK) en ‘Premio Potencia’ (Spanje) gingen voor. Ook werd hij genoemd bij de Bauma Innovation Awards in 2022.

Mecalac
www.mecalac.com

Ahlmann Nederland
www.ahlmann.nl