Elektrische graafmachine schittert op Infra Relatiedagen

Artikel delen

Tijdens de Infra Relatiedagen is de elektrische ZX85-6EB één van de machines die centraal staat op stand 672. De elektrische rupsgraafmachine van 8,7 ton werd ontwikkeld als ZE85. Na een uitgebreid testtraject heeft Hitachi Construction Machinery (Europe) NV de productie overgenomen. Dat betekent dat de machine vanaf nu in Amsterdam en in grotere aantallen geproduceerd zal worden.

De elektrische ZX85-6EB

Om de flexibiliteit en inzetbaarheid te verbeteren zijn de machines voortaan standaard voorzien van vier gestapelde accu’s van 33 kWh. Is er een mogelijkheid om te laden, dan kan dat met laadsnelheden tot 145 kW en daarmee zijn de accu’s tijdens de lunchpauze alweer voor 80 procent vol.

Flexibele bandenkraan

De Hitachi Zaxis-7 mobiele graafmachines bieden een uitgebreide reeks voorzieningen waarmee eigenaren en machinisten hun winst, comfort, veiligheid en uptime kunnen vergroten. Het kleinste model van de serie, de ZX135W-7, is gebaseerd op de grotere ZX155W-7 en is uitgerust met dezelfde motor. Hij heeft een compacte draaicirkel van 360 graden (1740 mm aan de achterkant, 1750 mm aan de voorkant) en is daarmee geschikt voor kleine werkterreinen.

Compacte klasse

Naast de elektrische modellen zullen er ook de nodige conventionele minigravers van Hitachi op de Infra Relatiedagen te zien zijn. Hitachi kent maar liefst 13 modellen tussen de 1 en 9 ton.

De kleine, compacte en uitermate flexibele machines zijn gemakkelijker te vervoeren dan hun grote evenknie. Ze zijn daarom ideaal voor bouw- en graafwerkzaamheden in krappe ruimtes, zoals binnenshuis, in tuinen of in stadscentra.

Hitachi Construction Machinery Nederland
www.hitachicm.nl
Stand 672