Overslaan gaat veel sneller met SOLOMON

Artikel delen

Deprez Handling Solutions heeft een nagenoeg autonome oplossing bedacht voor een bekend op- en overslagprobleem. SOLOMON is een direct inzetbare mobiele machine, die het stand-by houden van een graafkraan met machinist overbodig maakt. De overslagmachine regelt het gehele op- en overslagproces nagenoeg zelf.

Overslagmachine

Kippers kunnen hun bulklading direct storten via een ruime invultrechter en een niet-klevende conische trechter. De goederenstroom vervolgt zijn weg via een roterende telescopische opvoerband. Het systeem werkt razendsnel: met elke 3 minuten een kipper van 25 ton zijn (binnen)schepen, treinwagons, enzovoort, in no-time gevuld en hoge stapels snel opgebouwd. “Daarmee worden tijdrovende en dure extra handelingen voorkomen. SOLOMON heeft een overslagcapaciteit van 500 ton per uur”, aldus directeur en bedenker Johan Deprez van het bedrijf uit het Belgische Kortemark. Hij benoemt een zevental voordelen:

  1. Werkt autonoom: géén machinebediener nodig.
  2. Rechtstreeks kippen in de 3.350 mm brede trechter, waardoor er geen vervuiling meer op de kade ontstaat.
  3. Rupsmobiel, waardoor de machine inzetbaar is op iedere werkplek (modderige ondergrond!). Er is geen kade nodig.
  4. Telescopische opvoerband: +/- 90 graden zwenkend voor maximaal bereik.
  5. Hybride: 100% elektrisch, dus geen CO2-uitstoot.
  6. Elektrische aandrijvingen, dus geen geluidsoverlast.
  7. Rendabel vanaf de eerste minuut.

De 60 ton wegende machine heeft 750 mm brede rupsen voor een optimale gronddruk en een 15 meter lange zwenkende opvoerband. Hij wordt per dieplader aangevoerd en is meteen inzetbaar.

Deprez Handling Solutions
https://deprez.be