AH Vrij loopt voorop met elektrische 8×2 Wide-Spread

Artikel delen

Groen, Grond en Infra bedrijf AH Vrij uit Wateringen heeft een Veldhuizen Trucks 8×2 Electric in gebruik genomen. De truck is voorzien van een 26 ton HYVA Titan HD haakarm en een 18,1 Ton-Meter HMF Z- autolaadkraan (HMF 1943-Z2). De volledig emissievrije truck wordt met name ingezet in de Haagse binnenstad en in Natura 2000 gebieden.

Chassis elektrische 8x2 voor AH Vrij.

Chassis elektrische 8×2 voor AH Vrij.

De truck zal worden ingezet bij de aan- en afvoer van materialen aan de verschillende projecten van AH Vrij: “Wij willen hiermee voorop lopen in duurzaamheid en laten zien dat het gewoon kan. Daarnaast telt de inzet van een elektrische truck mee in de aanbestedingen’’.

De truck is voorzien van 322 kWh aan accu’s. De 400 kW elektromotor is geïntegreerd in de achteras. Afstanden tussen 250 en 400 kilometer zijn haalbaar, afhankelijk van de inzet. De vierasser heeft een eigen gewicht van rond de 12 ton en een maximaal GVW van 41,5 ton. Maar met aanhangwagen kan dat oplopen tot 50 ton.

Wide-spread configuratie

De truck is door Veldhuizen aangepast aan de wensen van Nederlandse klanten door onder meer de naloopas in een wide-spread configuratie. Verder is een tweede vooras gemonteerd en de bestaande vooras op 10 ton gekeurd. Om hier ruimte voor te creëren zijn de accu’s verplaatst. De tweede en de laatste as zijn hefbaar uitgevoerd, waardoor het voertuig in onbeladen toestand als 4×2 te rijden is. Dat scheelt rolweerstand en bandenslijtage.

Naast deze 8×2 levert Veldhuizen Trucks op dezelfde basis ook een 6×2 met 31,5 ton GVW en een 10×2 met een maximaal GVW van 49 ton.

Veldhuizen Trucks
veldhuizentrucks.nl