Hydrozine generator draait op mierenzuur

Artikel delen

Bij Dens uit Helmond houden ze wel van opmerkelijke innovaties. Mierenzuur is in feite een vloeibare, organische waterstofdrager (LOHC) die in vakkringen als Hydrozine door het leven gaat. Het gebruik van Hydrozine is een belangrijke stap voorwaarts. Het is nu namelijk mogelijk om grote hoeveelheden waterstof op te slaan en te transporteren in standaard roestvrijstalen of kunststof verpakkingseenheden.

Hydrozine generator

Het gebruik van mierenzuur lijkt sterk op dat van conventionele brandstoffen, zoals diesel of benzine, en dat spreekt velen van ons wel aan. Meerdere brandstofleveranciers verkopen het inmiddels (Fulltank, Van Kessel, Kuster Energy, et cetera). De Hydrozine generator wordt door Dens aangeduid als ‘de ruggengraat van het bouwterrein’. Hij levert bijvoorbeeld elektriciteit voor gebruik in keten en kantoren en je kunt er elektrische machines mee opladen of een (te) kleine aansluiting op het elektriciteitsnet vergroten. Dens levert ook Battery modules en een Powerhub die met de Hydrozine generator kan samenwerken als supercharger.

Dens
www.dens.one