Gratis toegangsbadge aanvragen voor Intermat 2024

Artikel delen

Materieelvakbeurs Intermat begin op woensdag 24 april. Voor Nederlandse (vak)bezoekers is het nu nog mogelijk om vooraf online een gratis toegangsbadge aan te vragen. De normale toegangsprijs bedraagt 37 euro. Intermat 2024 vindt samen met betonvakbeurs World of Concrete Europe van 24 tot en met 27 april plaats in het Parc des Expositions Villepinte ten noorden van Parijs.

Demozone INTERMAT trekt altijd veel bekijks

Demozone INTERMAT trekt altijd veel bekijks

Om nog voor het bezoek aan Intermat een gratis toegangsbadge te bestellen ga je naar https://ap.lc/AjUUq. Klik op Request your badge/Demandez votre badge, maak een account aan en vul het formulier in. Om gratis toegang te krijgen kun je de volgende code invullen: HOLPARDIG24.

INTERMAT goed bezichte hallen met machines

Van zes naar vier dagen

Compacter en intenser! Neen, het is geen koffiereclame, maar de nieuwe opzet van materiaalvakbeurs Intermat. Die is ingekort van zes naar vier dagen en heeft nu een belangrijk hoofdthema. Dat thema wordt verwoord door Davy Guillemard, CEO van het teruggekeerde Volvo Construction: “INTERMAT 2024 heeft zichzelf opnieuw uitgevonden om de problemen van het CO2-vrij maken van de bouwsector aan te pakken, zich aan te passen aan de milieueisen en vooruitgang te boeken op de weg naar duurzaamheid.” Dat wordt onderschreven door voorloper bij elektrificatie Wacker Neuson. CEO François Escourrou: “Onze groep kijkt met veel belangstelling uit naar de volgende INTERMAT-show met het thema ‘low carbon’ en heeft zich ten doel gesteld de CO2-uitstoot in 2025 met 50% te verminderen ten opzichte van 2019. We zullen veel nieuwe producten introduceren, met ongeveer 40 nieuwe machines in het elektrische assortiment. Maar we introduceren ook noviteiten op het gebied van bijbehorende diensten en digitalisering.”

Veel van die nieuwe elektrische machines en andere materieelnoviteiten gaan we zien op het grotere demoterrein dat direct aansluit op de “Galerie de la décarbonisation” in hal 5b.

Uitgebreide demozone INTERMAT 2024

Eerste editie in een nieuw jasje

Dat zoveel grote merken zijn teruggekeerd naar Intermat is volgens de beursorganisatie te danken aan “de nieuwe jasje van de beurs rond de vier grote uitdagingen van de bouw: decarbonisatie en energie, digitalisering, MVO-engagement, opleiding en werkgelegenheid.” Die thema’s komen terug in het nieuwe Industry Forum: een verzamelplaats met een reeks lezingen en rondetafelgesprekken over de CO2-nulproblematiek vanuit alle invalshoeken. Daarnaast is er het World Of Concrete Europe Forum: een serie lezingen gewijd aan de betonindustrie, het materiaal en de verschillende toepassingen. Tot slot zijn er de traditionele Innovation Awards: een competitie die de nieuwe uitdagingen van de sector weerspiegelt, met unieke zichtbaarheid voor en tijdens de beurs dankzij een speciale displayruimte.

INTERMAT 2024: Indeling hallen

INTERMAT 2024: Indeling hallen. Klik op de afbeelding om deze in groot formaat te bekijken.

Speciale onderwerpen

INTERMAT toont hoogwaardige energiebronnen om de economie te ondersteunen. Nieuw daarbij is de ‘New Technologies and Energies Hub’. Dit is een zone gewijd aan exposanten, start-ups en een sprekersplatform. Er is een demonstratiezone gewijd aan apparatuur, met name elektrische, voor een duik in de werkplek van de toekomst.

Verder is een ruimte gewijd aan banen en opleidingen. Deze ruimte biedt een platform aan initiatieven voor onder meer beroepspromotie, workshops, lezingen en sessies over het vinden van een baan.

Ook is er de ‘INTERMAT Rental Day’: een speciale dag gewijd aan de verhuur van machines en apparatuur met bijdragen van internationale experts.