Bobcat toont autonome elektrische lader RogueX2

Artikel delen

De RogueX2 is als autonoom werkende lader de opvolger van de RogueX die vorig jaar tijdens Con Expo werd gepresenteerd. Beide machineconcepten zijn zonder cabine ontworpen. De bedoeling is namelijk dat ze geheel autonoom, dus zonder bestuurder, gaan werken.

De Bobcat RogueX2

Er zijn duidelijke verschillen tussen versie X en X2. Zo had de eerste versie rupsbanden en zien we bij de RogueX2 ineens wielen. Die blijken namelijk efficiënter en verlengen zo de gebruiksduur van de accu. De axiale fluxmotoren geven de machine volgens Bobcat ‘ een ongelooflijke tractie’  en zorgen bovendien voor meer vermogen bij nivelleren, graven of het gebruik van aanbouwdelen voor zware werkzaamheden.

De RogueX2 werkt op een lithium-ion-accu, heeft een elektrisch aandrijfsysteem, elektrisch aangedreven hefarmen en een kantelkinematica zonder hydrauliek. Daardoor ontbreken connectoren, slangen, leidingen en aansluitingen voor hydraulische systemen. Daarmee wordt de oorzaak van veel storingen weggenomen is de machine tevens veel stiller. Overigens betekent Rogue in Amerika: schurk of schelm. Het is maar dat u het weet.

Bobcat
www.bobcat.com