Milieuvriendelijkste onkruidborstel machine

Artikel delen

Kuijpers Machine Techniek introduceert als eerste de – naar eigen zeggen – milieuvriendelijkste onkruidborstel machine. De noviteit heet: Green Weed Brush. Het bijzondere is de elektrische borstel aandrijving. Die wordt gevoed door 1 x 24 Volt batterij, met een actieradius van 4 uur. De batterij kan eenvoudig gewisseld worden voor een vol geladen batterij. Tevens is de batterij in één uur volledig opgeladen.

Het borsteltoerental is volledig regelbaar door middel van een potmeter, met een toerental van maximaal 150 tpm. Hierdoor wordt de standtijd van de borstel aanzienlijk verlengd, is er veel minder kans op ver wegslaande objecten (steentjes) en wordt stof sterk gereduceerd. Het voordeel van een laag toerental is dat de borstel uitgevoerd kan worden met kunststof borstelplukken. Hierdoor ontstaat er geen schade aan obstakels (zoals kwetsbare muren en lantaarnpalen) en is de werking van de borstel vonkenvrij.
De aandrijfmotor is direct op de borstel as gemonteerd, zonder tussenkomst van v-snaren en heeft in elk toerengebied een hoog koppel. Hierdoor kan de borstel op elke soort bestrating zeer goed functioneren. De borstel heeft twee draairichtingen: linksom of rechtsom. Verder kan de borstelkop buiten de machine worden versteld, zowel links als rechts, en onder een schuine hoek om doeltreffend in bijvoorbeeld regengoten te borstelen.
De machine is perfect uitgebalanceerd en met twee gelagerde luchtband wielen uitgevoerd, waardoor de machine gemakkelijk en comfortabel te verplaatsen is. De ergonomische instelbare en inklapbare duwboom met trillingvrij roestvrij stalen handvat en geïntegreerde veiligheidsschakelaar, zorgen er voor dat de belasting en trillingen van de machine minimaal zijn. Het totale gewicht van de machine is 65 kg. Als de batterij uit de machine wordt gepakt, blijft er een gewicht over van 50 kg. Hierna is deze met twee personen in de bedrijfsbus of op de aanhanger te tillen.

Kuijpers Machine Techniek, www.kuijpersmachinetechniek.nl