Side Grip trilblok van PVE

Artikel delen

Vanwege de toenemende vraag naar een aanbouw-trilblok waarmee in beperkte hoogte kan worden gewerkt, hebben de engineers van Dieseko Group een ‘Side Grip’ -trilblok ontwikkeld. Deze wordt niet bovenop een profiel geplaatst, maar klemt de profielen of buizen vanaf de zijkant.

Naast het werken in beperkte hoogte is het grootste voordeel dat er buizen, profielen en damwanden kunnen worden ingetrild met een lengte die (veel) groter is dan de reikhoogte van de giek. Met een aparte klem onderaan kan een profiel goed op uiteindelijke diepte worden gezet of de eerste meters worden getrokken. Een Side Grip kan ook zonder hulp op de grond liggende damwanden of profielen oppakken.

In de markt is er behoefte aan een Side Grip met optimale geometrie en een minder trillingsgevoelige constructie. De PVE Side Grip is daarom ontworpen met een unieke lineaire klembeweging. Hierdoor ontstaat een optimale klemlastoverbrenging die niet wordt belast door de centrifugaalkracht. Door deze ‘dubbelslag’ is de PVE Side Grip enorm efficiënt in het overbrengen van de drijfkracht op het profiel en ook nog eens minder kwetsbaar. Minder bewegende delen zorgen ook voor minder slijtdelen.
Een andere noviteit is de demping. Door het blok in twee richtingen af te veren worden trillingen uit alle richtingen gedempt. Dit levert een zeer goede stabiliteit tijdens het bedienen van de machine. Het symmetrische ontwerp is rondom goed toegankelijk. Kwetsbare componenten als sensoren en slangen zijn aan de binnenzijde van de behuizing geplaatst.

Op de TKD krijgt Nederland de primeur. Eerder dit jaar was de wereldprimeur van de PVE 2308-SG op de Intermat in Parijs. Technische gegevens PVE 2308-SG: 8 Kgm/2300 rpm, 360˚rotorkop, benodigde oliestroom 180–250 l/m.

Dieseko Group
www.diesekogroup.com
Kavel: 162