Meer grip op damwanden met nieuw aanbouwtrilblok

Artikel delen

Dieseko Group heeft onlangs een revolutionair aanbouwtrilblok gelanceerd: de PVE 2308SG Side Gripper. Dieseko heeft ruim 45 jaar trilblok-ervaring toegepast in deze nieuwe Side Gripper en ontwikkelde daarmee een unieke en betrouwbare machine. Bijzonder in het ontwerp zijn het zijklem-principe en de demping”, aldus Dirk Smulders, CEO van Dieseko Group.

De R&D afdeling van Dieseko Group heeft vooraf uitgebreid onderzoek gedaan en getest. Door met gebruikers en machinisten te praten zijn ook praktijkervaring en wensen meegenomen in het ontwerp van de nieuwe Side Gripper. Vooral het lineair zij-klemsysteem resulteert in een efficiëntere overdracht van de trilling in het profiel. Andere bijzonderheid is het modulair Side-Grip klemsysteem voor het snel uitwisselen van de klem-inzet voor verschillende profielen. Verder is er een klemopening tot 330 mm voor damwandplanken en H-balken en 550 mm voor buispalen. Ten slotte zorgt de bevestiging van de elastomeren voor een stabiele en vloeiende beweging van het trilblok.

Voor het aansturen van de Side Gripper adviseert Dieseko wel een graafmachine van tenminste 35 ton. De Side Gripper kan worden bediend met een op afstand bedienbare joystick of via de functies van de graafmachine. De machine is direct leverbaar.

Dieseko
www.diesekogroup.com