Automower neemt maaiklus over

Artikel delen

Husqvarna, uitvinder van de robotmaaier, introduceert de Automower 520 en 550. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor groenprofessionals om menselijk maaiwerk uit handen te nemen en tevens de kwaliteit en duurzaamheid van grasvelden te verbeteren. Tegelijkertijd levert de professionele Automower een kosten- en tijdbesparing op.

De nieuwe Husqvarna Automowers uit de 500-serie zijn geschikt voor grasvelden tot 5.000 m2 en maaien tot 208 m2 per uur. Hellingen tot 45% vormen daarbij geen probleem. Via de Husqvarna Fleet services app, maar ook via de computer, zijn de robotmaaiers eenvoudig te bedienen en in te stellen. De serie is uitgevoerd met GPS en geeft realtime zijn status en locatie door. De uiterst stille aandrijving van de robotmaaier houdt het geluidsniveau op slechts 58 dB(A). Omdat de machine 24/7 kan maaien, in weer en wind, is de robot ideaal voor bijvoorbeeld grasvelden rondom hotels, bibliotheken, begraafplaatsen en andere stiltegebieden. Ook is de robotmaaier een uitkomst voor verkeersgevaarlijke locaties zoals drukke rotondes met gras.

Via Husqvarna Fleet Services 2.0, met de nieuwste Bluetooth-technologie, krijgt men realtime inzicht in het gebruik van robotmaaiers en andere gereedschappen in het machinepark. Zo weet men onder meer direct waar de machines zich bevinden en of de machines op efficiënte manier worden ingezet. Ook is inzichtelijk wanneer het tijd is voor onderhoud. Husqvarna Fleet Services 2.0 is geschikt voor machines met brandstofmotor of elektrische motor. Ook machines van andere producenten kunnen worden aangesloten. Aangesloten Husqvarna machines leveren echter meer gedetailleerde gegevens op. Het geavanceerde vlootmanagementsysteem is beschikbaar in verschillende abonnementsvormen.

De Husqvarna Automower 520 is verkrijgbaar voor € 2.561,16 (excl. btw), de 550 voor € 3.635,54 (excl. btw).

Husqvarna, www.husqvarna.nl