Groendaksysteem voor Strijp-S in Eindhoven

Artikel delen

Voor project Strijp-S in Eindhoven levert Nophadrain een intensief groendaksysteem voor Blok 59. Het betreft een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter.

Blok 59 is een woongebouw met een commerciële plint met een bedrijfsruimte. Het gebouw bevat 156 appartementen van uiteenlopende aard en maakt deel uit van de revitalisatie van de spoorzone van Strijp S in Eindhoven. Met Blok 61 en Blok 63 zijn de drie geschakelde gebouwen geïnspireerd op de grote pakhuizen in New York. Ze sluiten wat betreft hun bouwstijl aan bij de industriële uitstraling van Strijp-S.

De intensieve groendaken zijn volgens Nophadrain vergelijkbaar met bodemgebonden groenvoorzieningen, zoals tuinen en parklandschappen. De vegetatie heeft veel behoefte aan water en heeft regelmatig onderhoud nodig. De vegetatie bestaat uit gazons, heesters en bomen en kan eenvoudig gecombineerd worden met begaanbare en berijdbare verhardingen. Intensieve groendaken treft men niet alleen aan op daken van gebouwen, maar ook bovenop ondergrondse constructies zoals parkeerkelders. De ruimte die wordt ingenomen door de gebouwen en de ondergrondse constructies wordt indirect teruggegeven door de aanleg van intensieve groendaken.

Nophadrain
www.nophadrain.nl