Mooi (voeg)werk in Amsterdam

Artikel delen

Vanaf het Damrak tot en met het Cornelis Troostplein: Amsterdam maakt werk van de historische entree van de stad. In opdracht van KWS leverde Infra-Solutions de voegmortel en bracht het aan. Amsterdam wil van de entree van haar historische binnenstad een hoogwaardige omgeving maken waar mensen zich prettig voelen. De hoofdstad doet dit onder andere door een mooie bestrating met schone voegen.

Aannemersbedrijf KWS nam de opdracht aan en koos voor het gebied rondom de Beurs van Berlage voor de hoogwaardige, epoxygebonden voegmortel van Infra-Solutions. Door het aanbrengen van deze voegmortel in de voegen van het natuurstenen straatwerk, wordt vuil geweerd en onkruid voorkomen. In totaal wordt de voegmortel op 5000 m2 natuurstenen bestrating aangebracht.

Preventief onkruid voorkomen

Juist in deze zomermaanden staat in veel gemeenten het onkruid weer torenhoog in de voegen van verkeersdruppels, trottoirs en middenbermen. Het geeft het straatbeeld een onverzorgd aanzicht. Infra-Solutions lost het op met een duurzame en hoogwaardige totaaloplossing om onkruid preventief te voorkomen. De openbare ruimte ziet er weer uit zoals het moet.
Jaap Schotanus van Infra-Solutions: “We hebben een voegmortel voor elke situatie en voegbreedte en leveren alle kleuren. Indien gewenst staat ons voegteam voor u klaar om de voegmortel aan te brengen.”

Wegenbouwapplicaties en onderhoud

De diverse voegmortels zijn onderdeel van een uitgebreid assortiment producten voor reparatie en onderhoud van wegen, zoals (kleur)coatings en producten voor het herstellen van asfaltverhardingen. Zeer geliefd bij aannemersbedrijven zijn de lijm en hechtmortels van Infra-Solutions voor de bevestiging van banden, blokken en andere elementen op asfalt en beton. “Dat is logisch. Onze bandenlijm is geaccrediteerd door Rijkswaterstaat en goedkoper dan de bekende merken in de markt. Aannemers maken zo al de winst op hun inkoop!”

Hemelwater: het water daar te laten waar het valt

Geheel nieuw in het assortiment zijn de Granudrain producten. “Er is een steeds grotere bewustwording om anders om te gaan met hemelwater. Het Granudrain Rainsystem is een modulair systeem van gekoppelde elementen van waterdoorlatend granulaatsplit die in de (bestaande) verharding van een straat of plein worden aangebracht. Door de open structuur van de granulaatstroken is het mogelijk grote hoeveelheden regenwater te verwerken en vertraagd te laten infiltreren in de bodem.

Gekoppelde fietspadplaten

Naast de reeds genoemde producten, levert Infra-Solutions alle denkbare betonnen, keramische en natuursteen producten voor de inrichting van de openbare ruimte. Het assortiment heeft naast standaardproducten een breed scala aan klantspecifieke producten. “Heel populair zijn bijvoorbeeld onze gekoppelde fietspadplaten.” Nederlandse gemeenten besteden veel aandacht en geld aan de aanleg en het onderhoud van fietspaden. Hobbelige paden met scheuren, losliggende tegels en verzakkingen zijn niet alleen weinig comfortabel, maar ook gevaarlijk. Juist daarom kiezen veel gemeenten steeds vaker voor hoogwaardige fietspaden met gekoppelde, betonnen fietspadplaten.

Maar Infra-Solutions is meer dan alleen een leverancier van producten. “In de afgelopen jaren hebben we ons in de markt gepositioneerd als een gerespecteerde gesprekspartner die graag bij opdrachtgevers aan tafel schuift om mee te denken over de beste oplossing. We leveren oplossingen. De producten zijn ‘slechts’ een middel om het doel te bereiken”.

Infra-Solutions, www.infra-solutions.nl