Bosch Beton “verzilvert” CSC-certificaat

Artikel delen

Bosch Beton heeft in 2017, als eerste keerwandproducent ter wereld, het internationale Concrete Sustainability Council certificaat brons (CSC-certificaat brons) ontvangen. Dit houdt in dat het bedrijf op een ecologisch, sociaal en economisch verantwoorde manier prefab beton produceert. Dit wereldwijde keurmerk is, én wordt, de standaard voor verantwoorde en duurzame productie en bedrijfsvoering, met daarin vier niveaus: Brons, Zilver, Goud en Platina. In juni 2018 heeft Bosch Beton de vervolgstap gezet naar een hoger niveau en daarvoor het CSC-certificaat ‘Zilver’ ontvangen. Dit houdt in dat zij nu nog duurzamer werken dan voorheen.

Op vrijdag 6 juli 2018 kreeg het bedrijf het zilveren certificaat uitgereikt uit handen van Erik Hoven van SGS-Intron, ten overstaan van het personeel van Bosch Beton. Bosch Beton en SGS-Intron hebben tijdens dit traject intensief samengewerkt om dit zilveren certificaat te behalen. “Een prachtig resultaat, waar we heel trots op zijn!”, aldus Brand Jan van den Bosch.

Het verschil tussen zilver en brons is dat het niveau ‘Zilver’ nog verder ingaat op een aantal criteria die gesteld worden. Zo wordt er, onder andere, nog strenger gekeken naar de biodiversiteit in en rondom een bedrijfslocatie en naar de reductie van CO2-uitstoot met betrekking tot logistiek. Een mooi voorbeeld van de vooruitgang is dat de reductie van de CO2-uitstoot, met betrekking tot het beladen van vrachtwagens en het transport, in 2017 per m3 beton ruim 10% lager is dan in 2016. Zo blijft Bosch Beton duurzaam innoveren en gaan wij door naar goud!