Experts in één ballenbak op de Infratech

Artikel delen

Een échte ballenbak op de Infratech? Dat niet. Maar wél meerdere Normec specialisten op verschillende gebieden voor u aanspreekbaar op één plek: de Infratech. Normec test, inspecteert en certificeert zodat organisaties veilig, snel en (kosten)efficiënt kunnen innoveren en verbeteren. En dat onder meer op het gebied van infrastructuur, water, bodem, afval en recycling.

Kwaliteitscontrole zand

Voor het eerst staan op Infratech in Ahoy Rotterdam drie business-units van Normec: Normec Certification, Normec Rei-Lux en Normec QS. Elk met hun eigen specialisme. Iljo Fluit, Managing Director van Normec QS: “Wij zijn gespecialiseerd in de kwaliteitscontrole tijdens de aanleg van nieuwe kunststof leidingsystemen en folieconstructies. Sinds een paar jaar kunnen we ook onderzoek uitvoeren aan bestaande leidingsystemen, bijvoorbeeld om de te verwachten restlevensduur te bepalen. Dit is de derde keer dat we deelnemen aan de Infratech, maar de eerste keer onderdeel van Normec. Infratech is voor ons een erg mooie gelegenheid om bestaande en nieuwe relaties te ontmoeten.”

Peter van den Herik, Operationeel Directeur van Normec Rei-Lux sluit zich hierbij aan: “Het is een mooie gelegenheid om veel van onze relaties in een relatief korte periode te spreken. Daarnaast kunnen we geheel vrijblijvend onze meetmethodieken laten zien en uitleggen aan bezoekers. En omdat Normec veel verschillende diensten aanbiedt, is het mooi dat we met meerdere partijen op de Infratech staan.”

It’s time to move forward!

Nieuwsgierig wat Normec voor u kan betekenen? Bezoek ze dan op stand 4.101 tijdens de Infratech in Ahoy Rotterdam. Ze maken graag kennis met u. De koffie staat klaar!

Leiding inspectie

Over Normec Certification

Normec Certification is een certificerende instantie op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. U kunt bij hen terecht voor o.a. Asbestverwijdering en -inventarisatie, Chroom-6, ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, CO2-prestatieladder, Veiligheidsladder, BRL 9335, BRL 2506, ISO 27001, CPR2+ en VCA. In relatief korte tijd is Normec Certification uitgegroeid tot een toonaangevende speler.

Over Normec Rei-Lux

Normec Rei-Lux is al bijna twintig jaar expert op het gebied van 3D-stabiliteitsmetingen aan o.a. lichtmasten, verkeersregelinstallaties, muurankers en sportveldmasten. Met de metingen krijgt u inzicht in de actuele conditie en de verwachtte levensduur van elk object. Hierdoor kunt u de levensduur op een veilige manier verlengen, CO2-uitstoot voorkomen en kosten besparen. Ze beschikken over een VCA** en SCL-certificaat en zijn ISO 9001 gecertificeerd. Daarnaast hebben de meettechnici het certificaat “Veilig werken langs de weg”, worden de werkzaamheden altijd conform de eisen in de CROW 96a/96b uitgevoerd en krijgen de meettechnici regelmatig bijscholing.

Over Normec QS

Normec QS is een one-stop-shop voor onafhankelijke geaccrediteerde dienstverlening op het gebied van testen, inspecteren en certificeren (TIC) voor publieke en private opdrachtgevers. De focus ligt hierbij op kunststoffolie, -leidingen, -constructies, hernieuwbare energie en biobased producten. In 20 jaar tijd heeft Normec QS zich ontwikkeld tot een volwaardige partner in de branche die staat voor totaalontzorging van de opdrachtgever. Tijdens de Infratech zal Normec QS demo’s geven van NDO-onderzoek (met ultrasoon onderzoek ter plaatse beoordelen of de binnenkant van PE-lassen voldoet aan de eisen), een dienst die in toenemende mate door opdrachtgevers wordt gevraagd naast destructief onderzoek. Normec QS voert dit doorgaans uit in haar geaccrediteerde laboratorium.

Normec Group
www.normecgroup.com