Airco-unit voor elektrisch aangedreven voertuigen

Artikel delen

Dometic introduceert een speciale airco-unit voor heftrucks, land- en bosbouwmachines, havenvoertuigen, grote en kleine kranen, bedrijfswagens en vergelijkbare, elektrisch aangedreven voertuigen met een cabine. De elektrisch aangedreven compressor in de airco is er in vier varianten: voor 12, 24, 48 en 80 Volt, met een koelcapaciteit van 2.200 watt voor de 12 volt versie tot 3.300 watt voor de 80 volt uitvoering.

De dakairco is klein, krachtig en heeft een gering gewicht (33 kg). Deze airco-unit is bedoeld voor cabines van 2 tot 3 m3: de ventilatorcapaciteit bedraagt 400 m3/h. In alle ‘volt-versies’ is er sprake van een opmerkelijke koelprestatie. Daarbij is de werking geluidarm en nagenoeg trillingvrij. Sterk punt is verder dat de unit volledig bestand is tegen de ruwe omstandigheden waaronder sommige voertuigen hun werkzaamheden verrichten.

De compressor is voorzien van een inverter-technologie en af fabriek al met koelmiddel gevuld. De gemakkelijk aan te brengen dakunit – er zijn slechts twee kleine ‘brievenbusopeningen’ in het cabinedak nodig – zorgt voor een snelle afkoeling en ook bij wisselende buitentemperaturen voor een aangenaam werkklimaat voor de bestuurder. De ingebouwde elektronica zorgt ervoor dat de voertuigaccu niet te diep ontladen kan worden. Dometic ontwikkelt op dit moment ook modellen die op andere plekken gemonteerd kunnen worden, zoals op de achterwand van een cabine.

Dometic Benelux B.V., www.dometic.com