Grondzuigen 2.0: krachtiger én stiller

Artikel delen

Van der FLIER heeft nieuwe grondzuigwagens in bestelling (verwacht in september). Dit ter uitbreiding van hun huidige machinepark. Deze nieuwe grondzuigwagens hebben op een aantal specifieke punten opmerkelijke voordelen ten aanzien van de reguliere grondzuigwagens in de markt. De vernieuwde Mercedes Benz voertuigen met optimale overbrenging van motor richting de vernieuwde nog krachtigere turbines van de zuiginstallatie, zorgen voor deze opmerkelijk voordelen. Dat resulteert in betere prestaties.

Er is door van der FLIER besloten om de nieuwe zuigauto’s uit te rusten met een zogenaamd fluisterpakket. Hierbij zijn de turbines en de opvangbak compleet geïsoleerd. Dit zorgt voor een aanzienlijke reducering van het geluidsniveau. Dit gaat op steeds meer plaatsen een belangrijke rol spelen.

Gasdetectie voor optimale veiligheid

Tevens is er gekozen voor gasdetectie om eventuele gasvorming in de grondzuigwagen te detecteren en zodoende tijdig maatregelen te kunnen treffen. “Over het algemeen weten we goed wat we opzuigen. Toch kan het om welke reden dan ook voorkomen dat er bepaalde gassen vrijkomen die wij liever niet in onze auto willen hebben. Om dit te allen tijde tegen te gaan hebben wij gekozen voor gasdetectie”, zegt commercieel directeur Kor van der Flier.
De grondzuigauto zuigt praktisch alles. Of het nu gaat om dakgrind, verontreinigde grond of klei; de grondzuigauto biedt in vele gevallen een veilige en efficiënte oplossing.

Grond- of zandblazen

Niet alleen grondzuigen is mogelijk, maar ook grond- of zandblazen. Het zand of de grond wordt dan probleemloos op de juiste plek geblazen.

Van der FLIER Groep, www.vanderfliergroep.nl