Erasmus MC wint Rooftop Award

Artikel delen

De tuinen op het dak van het Erasmus MC te Rotterdam hebben op het Rooftop Symposium de Rooftop Award 2018 gewonnen. De Rooftop Award is een prijs voor het meest innovatieve, duurzame en mooiste groene dak van Nederland.

De tuinen op het dak van het Rotterdamse ziekenhuis – naar ontwerp van Juurlink [+] Geluk en aangelegd door Mostert De Winter – hebben een afmeting van bijna 3.000 vierkante meter. Volgens het Erasmus MC zijn ze daarmee de grootste in Nederland op die hoogte; de daktuinen bevinden zich op de achtste verdieping.

Wat bijzonder is, is dat het groen voor de daken middels een crowdfundingscampagne door het Erasmus MC Vriendenfonds wordt gefinancierd. Zo worden planten en bomen mede mogelijk gemaakt door personen en bedrijven. Naast de winnaar waren genomineerden dit jaar groene kioskdaken in Amsterdam, bewonersschuurtjes in ‘s-Hertogenbosch, Circl Amsterdam en een groen dak voor ‘De Ottoburg’, een monumentaal pand in Rijswijk. De ‘Rooftopper’ Erasmus MC zal uitgerust worden met een bijenhotel om het dak nog mooier te maken.