Extreme droogte in beeld met GrowApp

Artikel delen

Deze zomer is de extreme droogte zichtbaar geworden in de natuur. Makers van de ‘GrowApp’ roepen iedereen op om foto’s van de omgeving te maken in de app, zodat de droogte ten opzichte van vorige jaren zichtbaar wordt.

De GrowApp maakt direct na het nemen van een nieuwe foto een timelapse-video waarmee de seizoensveranderingen vastgelegd en zichtbaar worden. Ook helpt de GrowApp de gebruiker om steeds vanaf dezelfde plaats in dezelfde richting een foto te maken. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

GrowApp maakt het voor wetenschappers mogelijk een groot aantal data te verzamelen en meer te weten te komen over het effect van klimaatverandering op de natuur. Denk aan ontplooiing en verkleuring van bladeren; elementen die typerend zijn voor bepaalde seizoenen, maar door klimaatverandering steeds vaker op een ander moment plaatsvinden.

Grow App
www.growapp.today