Winnaar VHG Groenprijs

Artikel delen

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, nam namens het kabinet in Den Haag een koffer in ontvangst met 359 voorstellen om Nederland duurzamer te maken. De VHG Groenprijs ging naar Rooftop Revolution uit Amsterdam.

Rooftop Revolution realiseert natuurgebieden op daken en steden. Ze adviseren bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen ‘daklozen’ om hun uitzicht te verbeteren. Rooftop Revolution kijkt ook naar de financiering van groene daken. Zo maken ze steden leefbaar, gezond, duurzaam én klimaatbestendig voor bewoners en bezoekers, zowel mens als dier. De jury was vol lof over dit project: “Goed dat het initiatief inspeelt op de toenemende verstedelijking. Rooftop Revolution zorgt dat bedrijven én de mensen thuis kunnen leven in een klimaatbestendige stad.”

Rooftop Revolution
www.rooftoprevolution.nl