Sterke Kubota zonder roetfilter

Artikel delen

Importeur Meerman Vlaardingen en dealer Almat Laren presenteerden onlangs minigraver KX037-4. Deze 3,5 tonner is de opvolger van de populaire KX101-3α4. Bijzonder is, dat hij ondanks een behoorlijk sterke motor van 17,8 kW geen roetfilter nodig heeft.

Om aan de nieuwe Europese emissienorm Stage V te voldoen, is bij de KX037-4 geen roetfilter verplicht. Dat scheelt geld én onderhoudstijd. Tegelijkertijd gaat het om een rijk uitgeruste machine, want hij is standaard voorzien van airconditioning, een handige sloop/sorteer functie plus een anti-diefstal systeem. Ook handig is de ‘tank vol’ waarschuwing, waarmee brandstofverspilling en milieu-overlast wordt voorkomen. Het nieuwe model beschikt over Kubota’s veilige startsysteem en heeft bovendien een hydraulische vergrendeling op de linkerconsole en optionele veiligheidsventielen op arm, lepelsteel en dozerblad.

De verdere specificaties van de KX037-4 geven een goed beeld van de mogelijkheden: graafdiepte van maar liefst 3.410 mm, hefvermogen 1.125 kg. Hij is door zijn gewicht van 3.590 kg en breedte van 1.550 mm goed te vervoeren en tegelijkertijd behoorlijk stabiel. Er is een cabineversie, met een iets ruimere inhoud en fors bredere toegang, en een canopyversie. De verende stoel is geheel persoonlijk instelbaar.

www.meerman.nl en www.almatlaren.nl