In de Spotlight

Artikel delen

Drie-delige mulch klepelmaaier

De HM600, zelfrijdende driedelige klepelmaaier, is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de toenemende wensen van gemeenten en professionele groenondernemers. De maaier is gebouwd op basis van de succesvolle MP-serie, maar is nu voorzien van drie zwaar gebouwde klepelunits met mulch technologie van Müthing.

Bij gelijktijdig gebruik van de drie klepelunits zorgt een werkbreedte van 3,2 meter voor goede presentaties. Via een comfortabele elektrische bediening in de armleuning kunnen alle klepelunits apart of tegelijkertijd bediend worden. Daarmee is het eenvoudig werken rondom obstakels en is aanpassing aan de omstandigheden mogelijk. Smalle doorgangen zijn geen probleem, omdat de buitenste units verticaal opklapbaar zijn.

mulch klepelmaaier

Het klepel- en mulch systeem van Müthing heeft zich ruimschoots bewezen in een keur van toepassingen. Op sportvelden zorgt de looprol aan de achterzijde voor strakke maaibanen. Bij toepassing in het plantsoen overtuigt de egale spreiding van het gemaaide en gemulchde gras. In gebieden waar minder frequent gemaaid wordt zorgt de machine voor het gewenste maaibeeld. Vooral daar waar de beeldbestekken een leidende rol spelen is de HM600 mulch klepelmaaier de ideale oplossing. De maaihoogte verstelling is in minder dan 1 minuut versteld van 3 cm naar 12 cm.

mulch klepelmaaier

Belangrijkste specificaties: 65,2pk Kubota Common Rail Turbo Diesel, Stage IIIB, Stage 5 voldaan, transportbreedte 2,1 meter en gewicht met cabine is 1.996 kg.

Het aantal maaibeurten wordt nu niet meer door het weer bepaald, maar door de gebruiker/opdrachtgever. De machine kan ze allemaal aan. De maaier is leverbaar zonder cabine. Bij levering mét cabine is een lucht geveerde stoel, airconditioning en ruime uitzicht, ook in het verkeer, standaard.