Jurgen Albers: “Groen trekt zich niets aan van crisis”

Artikel delen

“Het gras blijft groeien, dus even niet maaien is geen optie”, zegt Jurgen Albers, directeur van Stierman De Leeuw. Coronacrisis of niet; de lente is losgebarsten en dat is te merken in openbare groenruimten en bij particuliere en bedrijfsmatige tuinen. “Iedereen is heerlijk buiten bezig, maar daar heb je wel je juiste machines voor nodig. We zien wat terughoudendheid bij dealers en aannemers, maar onze leveringen lopen gelukkig nog redelijk door. En we beginnen ook te beseffen dat deze crisis geen jaren gaat duren.”

Jurgen Albers: “Gelukkig loopt de groensector nog redelijk goed door. Als een machine kapot gaat moet je hem toch vervangen en de natuur staat ook niet stil.”

“De economische crisis duurde jaren, mede doordat er geen stevige bodem meer was. De huidige coronacrisis komt niet voort uit economische problemen. Daarom moeten we ons focussen op het moment dat de crisis onder controle is. Dat duurt geen jaren en snel herstel is waarschijnlijk. Bovendien kunnen we in de groensector veelal veilig werken. Daaraan gekoppeld het huidige fraaie lenteweer, geeft aanleiding om optimistisch te blijven”, zegt Jurgen Albers van Stierman De Leeuw. Het bedrijf biedt een uitgebreid assortiment van kwaliteitsmerken in tuin-, park- en bosbouw. Merken waarmee zowel de professional als de particulier graag wil werken.

Terughoudendheid

Alle leveringen gaan via erkende dealers waarmee veelal al een lange samenwerking wordt onderhouden. Albers ziet wel wat terughoudendheid bij dealers en aannemers: “Dealers hebben momenteel wat moeite met het ontvangen van onze buitendienstmedewerkers, maar in de winkels is het nog druk. Ook merk ik wat twijfel over het investeringsgedrag van klanten de komende maanden. Aannemers in de golfindustie zijn eveneens wat huiverig voor een terugval. Ze hebben immers ook al te maken met de PFAS- en stikstof-problematiek. Maar gelukkig loopt de groensector nog redelijk goed door. En als een machine kapot gaat moet je hem toch vervangen.”
“Een machine voor de groensector is ook geen luxe product. Je koopt niet even een nieuwe maaier, omdat die er mooier uitziet. Vandaar dat onze markt minder conjunctuurgevoelig is. Bovendien kunnen we buiten veilig werken. En besef dat de coronacrisis straks weer beheersbaar is en ook dat het gras gewoon blijft groeien. Samen de schouders eronder en positief blijven!”