Efficiënter en goedkoper maaien

Artikel delen

De Major Cyclone is een maaimachine voor gebruik in openbare parken en langs wegen. Met 50% minder vermogen dan klepelmaaiers biedt de Cyclone maximale maai- en versnipperingscapaciteit. Deze maaimachine is ontworpen voor ruige werkomgevingen en presteert beter dan klepelmaaiers van vergelijkbare grootte. De Cyclone kan alles maaien waar u normaal een klepelmaaier voor zou gebruiken.

tracktor op het landHet Major cirkelmaaisysteem heeft grote voordelen t.o.v. de klepelmaaiers:

– De vermogensbehoefte is veel lager, hierdoor kunt u tot wel 50% brandstof besparen!
– De werksnelheid is veel hoger, waardoor u meer capaciteit heeft.
– De onderhoudskosten zijn veel lager, doordat er veel minder messen te vervangen zijn.
– De machine is leverbaar in grote werkbreedtes tot 7,20 meter

De Major Cyclone cirkelmaaier is opgebouwd uit tandwielkasten. Onder elke tandwielkast is een messenset gemonteerd. Tussen de tandwielkasten is een rubberen koppeling gemonteerd welke eventuele piekbelastingen wegnemen. Elke messet heeft een andere draairichting t.o.v. de naastliggende messet. Hierdoor geeft deze maaimachine een mooie spreiding van het restmateriaal. Aan de achterzijde wordt de machine over de hele werkbreedte gedragen door een looprol met een grote diameter. Deze looprol draait om as-einden met wiellagers.

De Major Cyclone cirkelmaaier is heel goed in te zetten bij maaiwerk waarbij ecologie en natuur voorop staan. Er is een ruime keuze aan maaimessen welke passen bij elk type maaiwerk. Zo kunnen er messen gemonteerd worden waarbij de insecten nagenoeg niet worden beschadigd. Ook is te machine in te zetten in zwaar maaiwerk waarbij houtopslag tot 5cm dikte probleemloos wordt geshredderd. Uiteraard zijn hiervoor andere messen nodig

Zonna
www.zonna.nl