Waterberging wordt intelligent

Artikel delen

Wat zou u willen weten als uw hemelwater berging intelligent gemaakt wordt en aangesloten op het internet? Real time en direct toegankelijke informatie, net zo gemakkelijk bereikbaar als een app op uw smartphone. Aquaflow bv heeft het functioneren van de waterbergende weg slim gemaakt met Flowfacts TM. Hierdoor is informatie over neerslag, vulling, peilstijging en ledigingstijd van het Aquaflowsysteem continue inzichtelijk.

Aquaflow Flowfacts: intelligentie in een WT kolk.

De kunst is om ondergronds verzamelde data, vanuit de waterbergende wegfundering, door beton en gietijzer heen, op voldoende sterkte bovengronds te krijgen. Daarbij moet de communicatiemodule functioneren in een wegfundering waar verkeer overheen rijdt, heel weinig energie gebruikt en 100% waterdicht zijn. Slimme logaritmes zorgen voor miniem energieverbruik en dat de ondergronds verzamelde data bovengronds beschikbaar is. Robuustheid ontstaat doordat de sensor en communicatiemodule worden beschermd door het zeefscherm in de Aquaflow WT kolk. Naast toepassing in kolken kan Flowfacts ook in putten, kelders of infiltratiepalen worden geplaatst. Doordat de assemblage van hoogwaardige componenten en het ontwikkelen van software, in eigen hand is gehouden, is Flowfacts zeer betaalbaar.

Grote behoefte aan informatie ingevuld

Zowel historische als actuele meetgegevens zijn zichtbaar op een bijbehorend online platform. Het Flowfacts platform kenmerkt zich met overzicht en het bedieningsgemak van een app. Meetpunten kunnen gemakkelijk aangemaakt of verplaatst worden. Ook is de informatie te integreren in het eigen rioolbeheer programma. Inmiddels zijn er tientallen modules in bedrijf. Het blijkt dat Flowfacts voorziet in een grote behoefte om beter inzicht te krijgen en zodoende meer grip te hebben op het functioneren van waterbergingen.

Aquaflow, https://aquaflow.nl