GroenTechniek Holland: voor iedereen die werkt in openbare ruimte

Artikel delen

Iedere professional die werkt in de groene, openbare ruimte is van harte welkom op vakbeurs GroenTechniek Holland. Na drie succesvolle edities vindt de vierde editie van deze tweejaarlijkse vakbeurs dit jaar plaats van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september in Biddinghuizen. Naast heel veel exposanten, is er ook weer ruimte voor kennisoverdracht en demonstraties.

Fabrikanten, agenten, importeurs en exporteurs, dealers, groothandelsbedrijven, uitgeverijen en overige dienstverleners tonen producten, diensten en innovaties van zo’n 450 merken, zoals Toro, Kubota, New Holland, John Deere, Iseki, Husqvarna, Stihl en JCB. Beursmanager Willem Bierema vult aan: “Naast expositieruimte is er ook volop ruimte voor kennisoverdracht en demonstraties om alle machines live te testen. Kortom, met een bezoek aan GTH bent u in één keer op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en producten op uw vakgebied. Tevens ontmoet u iedereen die actief is of wil worden in de groene openbare ruimte, de publieke stedelijke ruimte en op sport-, golf- en recreatieterreinen.”

Nieuwste technieken en ontwikkelingen

Alle innovaties – van de nieuwste zero turn maaiers en robotmaaiers tot onkruidbestrijdingsvoertuigen – zijn te zien en dingen mee naar het Gouden Klavertje Vier. Deze kent een vakjury toe aan de meest opvallende innovatie op de beurs. Zo heeft New Holland zijn elektrische onkruidverdelger ingezonden, en Steyr het Q-KMS-camerasysteem in de neus van de trekker, voor het veilig opdraaien van een weg of kruispunt met een werktuig in de fronthef. Van Wamel toont een klepelmaaier in de fronthef met een getrokken aanspanning en Veldhuizen en Hemos een smal voertuig voor het maaien van de bermen langs autosnelwegen. Berky laat een hybride maaiboot zien. Verder zijn er ook elektrisch aangedreven wielladers, kraantjes en andere innovaties te zien.

Alles over ‘Zero Emission’

In het Zero Emission Paviljoen is te zien wat er op 1 januari 2020 daadwerkelijk mogelijk is op het gebied van emissiebeperking. In 2015 was er al sprake van elektrisch handgereedschap, dat is inmiddels al bijna gemeengoed geworden. Maar de techniek is niet stil blijven staan. Tegenwoordig zijn er al tal van kleinere machines die volledig elektrisch draaien en daarvan zijn er voorbeelden te zien in dit paviljoen, zoals maaiers, ladertjes, kraantjes, veegmachines en gators. Ook is hier voor onder meer opdrachtgevers te zien wat er daadwerkelijk operationeel is. Dus geen studiemodellen voor de toekomst, zodat ze hier bij hun aanbesteding rekening mee kunnen houden en wordt voorkomen dat ze eisen stellen die niet uitvoerbaar zijn.

Op GTH wordt het Rent-a-Park™ concept gelanceerd. Dit betreft de complete aanleg en het onderhoud van een tijdelijk park zonder moeilijke aanbestedingsprocedures, met complete keuzevrijheid en voor een vast huurbedrag per jaar. Dit nieuwe, duurzame concept past naadloos in de huidige flexibiliseringsmarkt. Hiermee kan een lokale overheid met één partner tijdelijk een oud industrieterrein, braakliggend terrein of toekomstig beoogde woonlocatie in no time transformeren tot een aantrekkelijk park voor de korte en middellange termijn. Op GTH wordt een voorbeeld van zo’n Rent-a- Park gepresenteerd. Er wordt een grasveld van 4.000 m2 omgetoverd in een groene oase met een stadsstrand, flexibele werkplekken voor zzp’ers en mobiele sportopstellingen.
GroenTechniek Holland toont samen met een aantal partners, zoals Husqvarna Nederland, Tonsel Boomkwekerijen en Van Vliet Kastanjehout, welke keuzes voor het voorbeeldpark zijn gemaakt. Denk aan flora, materialen, technieken en alle aspecten van aanleg, ontmantelen en onderhoud, waaronder duurzaamheid, machines en gereedschap, afzettingen, outdoor meubilair, bodembedekkers, beplanting en bemesting. Bezoekers zien alles van dit duurzame, flexibele en volledig turnkey Rent-a-Park™ concept.

Koop entreekaart online

Na drie succesvolle edities vindt GTH dit jaar van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september weer in Biddinghuizen plaats, met fabrikanten, agenten, importeurs en exporteurs, dealers, groothandelsbedrijven, uitgeverijen en overige dienstverleners.
Alle deelnemers en merken zijn te vinden op www.groentechniekholland.nl, waar u ook online een entreekaart kunt kopen met een korting van € 2,- op de entreeprijs van € 19,50. Daarmee krijgt u entree tot de beurs, parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein en het GTH-beursmagazine. Met een kortingskaart van één van de business- of mediapartners ontvangt u € 4,50 korting en betaalt u € 15,-. Op vertoon van een relatiekaart via één van de GTH-deelnemers is de entree zelfs gratis.

Alles over GroenTechniek Holland vindt u hier.