Kastanje hekwerk houdt strandzand Zandvoort tegen

Artikel delen

Vanaf het najaar als de strandhuisjes en paviljoens afgebroken worden, begint voor de gemeente Zandvoort de uitdaging om het stuifzand onder controle te houden, zodat er niet ineens 10.000 kub zand de boulevard op kan waaien. Het kastanje hekwerk biedt de uitkomst.

Van Vliet Duurzaamhout is al vanaf 1993 de leverancier van dit duurzame gekloofde hekwerk. Niet alleen voor de kust wordt het hekwerk veel gebruikt. Ook als tijdelijke afrastering, in tuinen of als veilige afscheiding voor kinderen is het zeer geschikt. Behalve de duurzaamheid en de natuurlijke uitstraling is het kastanjehouten schapenhek flexibel en daarmee eenvoudig te plaatsen.

Het tamme kastanjehout dat Van Vliet levert, is volledig hernieuwbaar en wordt al decennialang beheerd volgens het hakhoutprincipe. Bij deze vorm van bosteelt worden de bomen elke vijftien tot twintig jaar net boven de grond gekapt. Vrijwel direct groeien er na de houtkap scheuten uit de boomstronken die uitgroeien tot volwaardige bomen. Het hout vernieuwt zichzelf zonder dat aanplant nodig is.

Meer weten over het NL-Greenlabel en FSC gekeurde kastanje hekwerk, andere houtsoorten (robinia, douglas, lariks en eikenhout) of het assortiment Tornadogaas van Van Vliet Duurzaamhout? Kijk dan eens op duurzaamhout.nl of bezoek het bedrijf op De Vakbeurs Openbare Ruimte (stand 3.6.16).

Van Vliet Duurzaamhout
www.duurzaamhout.nl