Bluetooth bediening van apparatuur op werktuigen

Artikel delen

Stel dat u een veegmachine met spuit (watersproei-installatie en hydraulische schuinverstelling) op de wiellader hebt bevestigd. En u wilt de apparatuur comfortabel vanuit de bestuurderscabine wilt bedienen. Voorheen moesten kabels worden verlegd worden om de werktuigen te voeden met 12 of 24 volt vermogen van de sigarettenaansteker. Dat leverde in de praktijk vaak problemen op: de kabel werd tussen de deur geklemd waardoor de bestuurderscabine niet langer goed gesloten was.

Met de ADLER SmartBox biedt ADLER Arbeitsmaschinen GmbH & Co. KG uit het Duitse Nordwalde een slimme oplossing: een smartphone in de bestuurderscabine wordt via Bluetooth verbonden met een kleine doos op de veegmachine en het spuitapparaat. De SmartBox en hulpstukken zijn verbonden door een korte kabel, terwijl de smartphone zich in een oplaadhouder bevindt, die met een zuignap aan het cabinevenster is bevestigd. Met twee kogelkoppen is de zuignaphouder flexibel instelbaar, zodat u altijd goed zicht hebt op uw smartphone.

De ADLER-app wordt al geïnstalleerd geleverd met de smartphone. Hiermee kan men vier apparaten of functies voor elke SmartBox bedienen. Als men een tweede box wilt gebruiken, is het zelfs maximaal acht apparaten te bedienen of acht functies aan apparaten toe te wijzen. Ook apparaten van andere fabrikanten kunnen worden bediend – omdat in de bouw en agrarische sectoren veel verschillende machines vaak parallel worden gebruikt.
Nog een mooie eigenschap: de app biedt de mogelijkheid om de bijbehorende knop op drie manieren toe te wijzen. De aangesloten sproeier kan bijvoorbeeld worden in- of uitgeschakeld, of hij spuit zo lang als de knop wordt ingedrukt of wordt bestuurd door een timerinstelling (bijv. Spray gedurende 30 minuten). De pictogrammen onder de knoppen maken het eenvoudig om de knoppen in de app dienovereenkomstig in te stellen. Hulpstukken zoals een veegmachine kunnen op een handige manier worden gedraaid en moeiteloos verlichting, zijlichten en zwaailichten regelen.

ADLER Arbeitsmaschinen GmbH & Co. KG
www.adler-arbeitsmaschinen.de