Doka vereenvoudigt het werken met handige apps

Artikel delen

Apps voor smartphones, tablets en mobiele apparatuur worden steeds gangbaarder op de bouw. Afgestemd op de wensen van bouwprofessionals, ontwikkelde Doka verschillende apps die ondersteuning bieden op de bouwplaats.

Doka ontwikkelde verschillende apps, afgestemd op de wensen van bouwprofessionals, die ondersteuning bieden op de bouwplaats.

Extra dimensie aan tekeningen

De Doka Augmented Reality app is speciaal ontworpen om gebruikers op overtuigende manier zicht te geven op Doka-tekeningen. Aan het 2D-tekenwerk van Doka bekistingen wordt letterlijk en figuurlijk een dimensie toegevoegd waardoor een visuele en interactieve 3D-ervaring ontstaat.

Met de huidige versie van de Doka AR app kunnen gebruikers modellen van Doka wandbekistingsysteem Framax Xlife en het vloerbekistingsysteem Dokadek30 verkennen. Daarmee beschikt de gebruiker in een handomdraai over een 3D-projectie van modeltekeningen. Specifieke onderdelen van de modellen kunnen daarbij worden getoond of tijdelijk worden verborgen. De Doka AR app is vooralsnog leverbaar in de Duitse en Engelse taal.

Digitale berekeningstool voor uw bouwlocatie

De tijd van omslachtige methoden voor het berekenen van de optimale materiaalinzet is met Doka-Tools definitief voorbij. Met deze app plant de gebruiker wand- en vloerbekistingen, kunnen in een mum van tijd de componenten voor Dokaflex worden geoptimaliseerd en kan direct de toelaatbare stijgsnelheid resp. de maximale betondruk van het stortproces worden bepaald.

Met de mobiele bekistingsplanner kunnen eenvoudige gebouwdelen in een handomdraai bekist worden en krijgt de gebruiker meteen een overzicht van het optimale gebruik van de Doka-bekistingsystemen. Dit houdt in dat de gebruiker al na enkele seconden de plattegrond en de planningsweergaven ontvangt van de Doka-bekisting incl. complete stuklijst en plannings-waarden.

Alle handleidingen in één app

Dat Doka als geen ander aansluiting weet te houden met technologische en digitale ontwikkelingen bewijst het bedrijf ook met de ‘Doka Manuals app’. Hiermee krijgen klanten direct toegang tot de Doka-handleidingen. De technische informatie over Doka bekistingsystemen is op deze manier overal en altijd – 24 uur per dag – voor klanten beschikbaar. Momenteel is al over de volgende systemen informatie via de app beschikbaar:

  • Frami Xlife
  • Dokadek 30
  • Dokaflex
  • Stax­o 100
  • XP-randbeveiligingsysteem

Via de app, die zowel voor Android als iOS is ontwikkeld, beschikt de gebruiker snel en eenvoudig over de gewenste informatie en kunnen documenten ook offline worden bekeken. De documentatie kan worden gedeeld met klanten, collega’s, e.d.. Dankzij het zogeheten ‘responsive’ design van de app wordt deze op alle soorten apparatuur (smartphone, tablet, …) optimaal gepresenteerd.

Verder kan de gebruiker handig door de documentatie van het bekistingsysteem navigeren en het bekijken of downloaden. Het bladeren wordt vereenvoudigd door een praktische zoekfunctie.  Favoriete documenten van systemen kunnen worden bewaard als “Mijn offline documenten”. De Doka-apps zijn te downloaden in de Appstore en Play Store.

www.doka-nederland.nl