Mercedes-Benz Actros uitgeroepen tot International Truck of the Year 2020

Artikel delen

De nieuwe Actros is tijdens transportvakbeurs Solutrans in Lyon uitgeroepen tot International Truck of the Year (ITotY) 2020. De nieuwste Mercedes-Benz truck behaalde het hoogste aantal punten van de journalisten uit 24 Europese landen, die samen de jury vormden. De overwinning betekent de vijfde titel voor de Actros.

 

  • Journalisten uit heel Europa kiezen voor nieuwe Actros
  • De vele innovaties op het gebied van veiligheid en brandstofverbruik waren doorslaggevend

International Truck of the Year 2020

Tijdens het galadiner van de Solutrans kreeg Prof. Dr. Uwe Baake, Head of Development bij Mercedes-Benz Trucks, de prijs overhandigd door ITotY-juryvoorzitter Gianenrico Griffini. Ieder jaar wordt de prijs overhandigd aan de truck die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan wegtransportinnovaties, brandstofbesparing, milieu-impact, veiligheid, rijgedrag en comfort. Het vlaggenschip van Mercedes-Benz Trucks heeft volgens de jury voortgebouwd op de sterke punten van de vorige generatie. Bovendien zijn er substantiële verbeteringen doorgevoerd, waaronder de verdere ontwikkeling van het semi-autonoom rijden in de vorm van Active Drive Assist. Juryvoorzitter Gianenrico Griffini vertelde daarover: “Met de introductie van de nieuwe Actros biedt Mercedes-Benz een ultramoderne truck die de weg effent naar het autonome rijden in de toekomst.”

Innovatief karakter

De vele innovaties van de nieuwe Actros bieden talloze voordelen voor zowel chauffeur als ondernemer. Hij biedt oplossingen op het gebied van veiligheid, efficiëntie en comfort, in de vorm van een veelheid aan nieuwe features: de MultiMedia Cockpit, de MirrorCam in plaats van zijspiegels, semi-autonoom rijden met Active Drive Assist en verder ontwikkelde veiligheidssystemen zoals Side Guard Assist en het standaard geleverde Active Brake Assist 5. De jury liet zich verder lovend uit over anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC), die nu ook bochten herkent. Ook in de toekomst blijft Mercedes-Benz Trucks inzetten op doorontwikkeling van haar voertuigen, zo gaf Prof. Dr. Uwe Baake te kennen. “Deze prijs geeft ons energie om alles te blijven geven om onze trucks verder te ontwikkelen, zeker wanneer het gaat om toekomstgerichte thema’s als elektromobiliteit, autonoom rijden en digitalisering in onze sector.”

Meer informatie en extra beelden vindt u op http://media.daimler.com