Stabiele kniklader met hoge kiplast

Artikel delen

De nieuwe compacte wiellader van TOBROCO-GIANT biedt prestaties, veelzijdigheid gecombineerd met lagere bedrijfskosten en brandstofverbruik. Met de G1500 X-TRA presenteert TOBROCO-GIANT een kniklader die uitermate geschikt is voor stratenmakers en hoveniers.

De nieuwe G1500 wordt aangedreven door een krachtige 26 pk dieselmotor die voldoet aan de nieuwste, EU Stage V, emissienormen. Om prestaties en comfort te garanderen heeft TOBROCO-GIANT de machine uitgerust met 4, zware, wielmotoren en elektrische inschakelbare lengte sperdifferentieel. Deze aandrijflijn zorgt voor maximale grip, veel trekkracht en soepele bewegingen in elke situatie, tegen lagere bedrijfskosten en minder brandstofverbruik.

Ondanks zijn compacte afmetingen en lage bedrijfsgewicht heeft de G1500 X-TRA een kiplast van 1.663 kg. Tijdens het werken met zware lasten heeft de machine nog steeds een uitzonderlijke stabiliteit. Dit komt door de wielmotoren, die het zwaartepunt van de machine verlagen. Voor extra productiviteit is het mogelijk om de machines uit te rusten met het gepatenteerde Stabilo-systeem of hefvering. Beide opties bieden extra veiligheid en comfort omdat oneffenheden worden geabsorbeerd dat dit ten koste gaat van het uitvoeren van de werkzaamheden.

De machines zijn standaard uitgerust met een veiligheidsdak. Deze optioneel worden omgebouwd tot een neerklapbaar veiligheidsdak of tot een volwaardige cabine. Alle veiligheidsdaken en cabines zijn uitvoerig getest op veiligheid door een onafhankelijke instantie en internationaal gecertificeerd op het gebied van ROPS/FOPS-beveiliging.
Vrij zicht rondom geeft de machinist een uitstekend zicht op zijn werk en maakt een veilige en precieze bediening mogelijk.

Tobroco-Giant
www.tobroco-giant.com/

Infra Relatiedagen 2020 Standnummer 710