Zero emission Knikmops-gamma wordt verder uitgebreid

Artikel delen

Al in 2020 kwam Gebroeders Geens op de markt met hun elektrische Knikmops KM 140 E. Vervolgens werd 2023 het jaar van de eerste elektrische Rollmops, de RM 50 E, én van de Knikmops in een grotere maat: de Knikmops KM 180 E. Op vakbeurs Agribex eind 2023 stelde Gebroeders Geens een volgende primeur voor: de Knikmops KM 180 E mét telescopische arm. Daarmee komt de Belgische fabrikant weer een stapje dichter bij het elektrificeren van het volledige Knikmopsgamma en kan de gebruiker zich laten verlichten bij handenarbeid, en dit keer zonder uitstoot!

De elektrische Knikmops KM 140 E.

Al in 2020 kwam Gebroeders Geens op de markt met hun elektrische Knikmops KM 140 E.

Bij de ontwikkeling van elke elektrische Knikmops is steeds het streefdoel: “één dag kunnen werken met één laadbeurt”. Voor de Knikmops KM 180 E was die ontwikkeling weer wat moeilijker, omdat deze kniklader ook meer hydrauliek moet kunnen verzetten dan de Knikmops KM 140 E. Bovendien weegt deze grotere Knikmops ook weer zo’n 200 kg meer. Toch slaagde Gebroeders Geens erin om met hun zuinige elektrische aandrijving en twee batterijtypes ook deze Knikmops een volle dag te laten werken.

Keuze uit kleine of grote batterij

Afhankelijk van de belasting heeft de Knikmopsgebruiker twee opties: met de 20 kWh batterij kan de Knikmops KM 180 E zo’n 4 uur werken, met de 30 kWh batterij zo’n 7 uur. Dus kijkend naar het werkpatroon van de gebruiker kan de wiellader met een groot of klein batterijpakket worden uitgerust. Ook zijn er verschillende laders mogelijk, zodat er zowel via een gewone netaansluting van 220 V kan worden geladen, als aan een snellader van 380 V. Hiermee kan Gebroeders Geens de elektrische Knikmops helemaal uitrusten naar de specifieke wensen van de klant.

De Knikmops KM 180 E TE doet stof opwaaien

Bij de ontwikkeling van elke elektrische Knikmops is steeds het streefdoel: “één dag kunnen werken met één laadbeurt”.

Elektrisch mét telescopische arm

De Knikmopsklanten kennen de weg naar Gebroeders Geens met hun wensen. Zo legde meteen na de ontwikkeling van de elektrische Knikmops KM 180 E een klant de vraag op tafel of een uitschuifbare arm mogelijk was. Gebroeders Geens boog zich opnieuw over de ontwikkelingstafel en in december 2023 werd de allereerste elektrische Knikmops met telescopsiche arm geproduceerd, de Knikmops KM 180 E TE. Net als alle elektrische Knikmopsen is deze uitgerust met het zuinige hydraulisch-elektrisch systeem van Gebroeders Geens, waardoor er een volle dag gewerkt kan worden.

De elektrische Knikmops KM 180 E mét telescopische arm.

Eind 2023 stelde Gebroeders Geens een volgende primeur voor: de elektrische Knikmops KM 180 E mét telescopische arm.

Veel luxe en goed te vervoeren

Bovendien had deze klant nog wat extra wensen, dus kwam er ook een dichte cabine op deze Knikmops. Het werd meteen de eerste elektrische Knikmops telescoop met cabine; uitgerust met airco, verwarming, radio én zetelverwarming! Aan luxe geen gebrek!

Toch blijft de Knikmops KM 180 E en de KM 180 E Te, met al deze luxe, goed te vervoeren op een aanhangwagen. Beide knikladers wegen inclusief het batterijpakket rond de 2 ton en dat is voor de meeste BE-chauffeurs een haalbaar gewicht.

De Knikmops KM 180 E TE lost stenen

Op verzoek van een klant ontwikkelde Gebroeders Geens de eerste elektrische Knikmops telescoop met cabine; uitgerust met airco, verwarming, radio én zetelverwarming! Aan luxe geen gebrek!

Subsidie Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel

In Nederland kunnen (bouw)bedrijven, bouwmaterieel-verhuurders en samenwerkingsverbanden SSEB-subsidie aanvragen voor investeringen in emissieloze werktuigen, voor het ombouwen van werktuigen en voor innovatieprojecten. In totaal is dit jaar 56 miljoen euro beschikbaar. Aanvragen van de SSEB-subsidie kan tot en met 31 oktober van dit jaar. Bedrijven die één of meer nieuwe, volledig emissieloze bouwmachines aanschaffen kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie. Ook financial lease valt onder de regeling. De subsidie bedraagt maximaal 40 procent (voor MKB-bedrijven zelfs 50 procent) van de meerkosten ten opzichte van een gangbaar alternatief, tot een maximum van 300.000 euro. In combinatie met de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) kan het voordeel nog verder oplopen.

Knikmops-netwerk in Nederland

Voor de Knikmopsgebruiker in Nederland wordt voorzien in een sterk lokaal netwerk, waar de klant zijn Knikmops kan aankopen en laten servicen. In het noorden van Nederland (Hattem) vertegenwoordigt Handelsonderneming Veluwenkamp, met jarenlang ervaring, het Knikmopsmerk. In het centrum van Nederland kan de klant rekenen op de Nederlandse Machine Maatschappij. Vanuit Waardenburg helpen zij een groot deel van Nederland met hun zoektocht naar de meest geschikte Knikmops.

Duurzaamheid trefwoord in jubileumjaar

Gebroeders Geens kijken volop naar de toekomst. Het in Hoogstraten (B) gevestigde bedrijf doet dat op een mooi moment, want dit jaar viert de bekende ontwerper, ontwikkelaar en producent van Knikmopsen en Rollmopsen de 35ste verjaardag. Die staat in het teken van duurzaamheid en dat kunt u zelf in het najaar komen zien en ervaren tijdens de Opendeurdag op zaterdag 12 oktober.

Gebroeders Geens
www.gebroedersgeens.be