Gecertificeerd ankerpunt voor valbeveiliging

Artikel delen

Dankzij een doordacht systeem is het laten afdalen en ophijsen van materieel en personen bij rioolinspectie en -renovatie een stuk veiliger en eenvoudiger. Daarvoor is de nieuwste Easyload ontwikkeld, waarbij het gebruik van een aparte 3-poot niet meer nodig is.

De nieuwste EasyLoad in het programma levert de oplossing voor rioolinspecties en -renovaties efficiënter. Het laad- en lossysteem voor bedrijfswagens heeft naast een hijshaak nu ook een gecertificeerd ankerpunt voor valbeveiliging. Het ankerpunt bevindt zich aan het einde van de giek. Hieraan kan een valstopapparaat bevestigd worden, waarmee voorkomen wordt dat personen in de schacht vallen tijdens het afdalen naar het riool. Een driepoot als losstaand ankerpunt voor een valstopapparaat wordt daarmee overbodig. Voor het laten afdalen van materieel of het lichten van zware putdeksels maak je gebruik van de haak van diezelfde EasyLoad. Twee verschillende functies zijn op slimme wijze in dit nieuwe type EasyLoad samengevoegd.

Buiten de besparing in tijd en geld, zorgt de EasyLoad met ankerpunt voor valbeveiliging er ook voor dat medewerkers veilig en verantwoord werken. Met een capaciteit van maar liefst 500 kilo en kabellengte van 17 meter onder maaiveld is hij ideaal voor het verplaatsen van zware apparaten die nodig zijn bij renovatie van het riool. De giek heeft een maximale reikwijdte van 1.20 m achter het voertuig. Extra hulpmiddelen voor transport van materieel en personen naar het riool zijn dus niet nodig. Het ankerpunt voor dit valstopapparaat is gekeurd volgens veiligheidsnorm NEN-EN 795:2012. Uiteraard voldoet iedere EasyLoad aan de machinerichtlijn waarmee een veilige werking van het systeem gewaarborgd is.

MAD
www.mad-automotive.com