Bouwplaats geldt NIET als samenkomst

Artikel delen

Het zal u niet ontgaan zijn: in strijd tegen het coronavirus heeft het kabinet gisteren verscherpte maatregelen aangekondigd. Onderdeel van het nieuwe pakket maatregelen is het verbod op bijeenkomsten evenementen en samenkomsten tot 1 juni 2020. De bouwplaats geldt hierbij NIET als samenkomst.

Dit blijkt uit navraag van Bouwend Nederland: “Navraag leert dat onder bijeenkomsten en samenkomsten NIET de bouwplaats valt. De maatregel geldt kortom niet voor het werken op de bouwplaats. Uiteraard moet wel de RIVM-richtlijn van 1,5 meter afstand nageleefd worden, zowel bij het vervoer naar en van de bouwplaats als op de bouwplaats zelf.”

Bouwend Nederland heeft hier een themapagina over het coronavirus ingericht. Hier vindt u een antwoord op veel gestelde vragen over corona in combinatie met de bouw.