NoNOx filterunit te huur

Artikel delen

Om snel uit de stikstofimpasse te komen slaat VolkerWessels een heel andere weg in. De internationaal actieve bouwonderneming heeft een technologie ontwikkeld waardoor tijdens de realisatiefase van projecten tot 99 procent van de stikstofuitstoot van het grote, veelal stilstaand materieel gereduceerd kan worden.

De NoNOx filterunit waarmee VolkerWessels het grote stationaire bouwmaterieel emissieloos kan maken, zodat er rustig kan worden doorgebouwd.

Met behulp van AdBlue vindt een zodanige omzetting van de uitlaatgassen plaats dat er (minder dan) 1 procent van de stikstof overblijft. Het resultaat kreeg als naam: NoNOx filter en ziet eruit als een kleine container met een flinke schoorsteen. De filterunit kan ook door andere bedrijven worden gehuurd via de Portal van VolkerWessels Bouwmaterieel en de dienst BPI (Bouwplaatsinrichting).

De werking van het NoNOx filter berust ten dele op de inzet van AdBlue om de verbranding van de uitlaatgassen te verbeteren, zodat er nauwelijks nog stikstof uit de schoorsteen komt.

De NoNOx filterunit kan aangesloten worden op de uitlaat van bestaand dieselmaterieel. Vanwege de opstelling in een generatorframe is de huidige unit alleen bedoeld voor stilstaand en beperkt bewegend materieel, zoals generatoren, boorstellingen, heistellingen en bouwkranen.
Initiator/directeur Eric Pot is intussen ook ver gevorderd met de ontwikkeling van een kleinere NoNOx unit, die veel beter geschikt is om te worden ingezet bij bewegend materieel, zoals graafmachines, asfaltspreiders, shovels, dumpers, enzovoort. Daar komen we later zeker op terug.

VolkerWessels – www.volkerwessels.com/nl/nieuws/nonox