Agealube Lithium XLD: Zeer goed hechtend “all season” vet

Artikel delen

Agealube Lithium XLD is een nieuw vet van Agealube dat het hele jaar door zeer goed hecht, lang van draadstructuur is en goed verpompbaar blijft. Zo wordt het vet bijvoorbeeld niet te dun in de zomer, waardoor het niet meer naar beneden druipt. Dit bespaart niet alleen geld, maar voorkomt ook drooggelopen pen- en busverbindingen in centrale smeersystemen.

Centrale smeersystemen, waarbij de smering van kritieke onderdelen automatisch gebeurd vanuit een centrale vetpot, worden steeds vaker ingezet. De meeste smeersystemen vragen een vet dat voldoet aan de NLGI 2 klasse, waardoor meestal een vet op basis van lithium wordt gekozen. Eén van de eigenschappen van zo’n vet is dat het bij hogere temperaturen vloeibaarder is en bij lagere temperaturen stijver. In de zomermaanden kan het echter zodanig vloeibaar worden dat het niet meer goed hecht en letterlijk wegdruipt. Hierdoor lopen pen- en busverbindingen droog, met veel schade tot gevolg.

Daarom heeft Agealube een oplossing ontwikkeld: Agealube Lithium XLD! Dit vet heeft zich in veldtesten als uitstekend “all season” vet bewezen, doordat het zeer goed hechtend en zeer langdradig is. Door de gladde structuur is Agealube Lithium XLD ook uitstekend geschikt voor centrale smeersystemen en nippelsmering met een vetpistool. Het blijft ondanks de sterke hechting zeer goed verpompbaar, waardoor pennen niet droog komen te staan in de warme zomermaanden. Dus minder kans op schade en minder verspilling van vet.

Meer informatie? Kijk op: https://www.agealube.nl/nl-nl/producten/product/lithium-xld