Cumela start Stop Diefstal campagne

Artikel delen

Vrijdag 5 februari start Cumela met de campagne Stop Diefstal! Hoognodig, want vanaf april 2019 is er voor ruim 7 miljoen euro aan high-tech apparatuur gestolen bij bedrijven op het platteland. Om Nederland minder aantrekkelijk te maken voor de bendes die deze apparatuur voor precisie landbouw en 3D graafwerk roven, slaat Cumela voor deze actie de handen ineen met LTO, Fedecom, LLTB en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

;ogo stop diefstal

Nu er vanwege de geldende corona maatregelen geen groot aftrap evenement georganiseerd kan worden, zijn er zeven locaties in het land opnames gemaakt bij betrokkenen. Cumela heeft zeven ondernemers geselecteerd, waar afgelopen jaar apparatuur is gestolen, om als eerste hun nieuwe apparatuur te registreren en markeren. De ondernemers zitten verspreid over Nederland. Zij kunnen uit eigen ervaring vertellen welke impact het heeft als er kostbare gps-apparatuur is gestolen, welke economische consequenties dit heeft en hoe belangrijk deze campagne is. Een campagne die alle ondernemers op het Nederlandse platteland oproept om kostbare apparatuur te registreren en te markeren. Cumela ondersteunt deze actie door voor 300 bedrijven in de cumelasector gratis labels ter beschikking te stellen.

App ‘Stop Heling’

Door gebruik te maken van de bestaande app ‘Stop Heling’ kunnen bedrijven eenvoudig én veilig registratielijsten met foto’s opstellen. Registreren is de eerste stap, het permanent markeren van de kostbare apparatuur is stap twee. Markeren met een niet te verwijderen label met postcode en telefoonnummer van de eindgebruiker werkt preventief. Cumela heeft hiervoor speciale labels en stickers ontwikkeld die op 5 februari onthuld worden. Politie en verzekeraars geven aan dat het registreren en duidelijk permanent markeren van apparatuur twee eenvoudige stappen zijn die een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van diefstallen en bemoeilijken van heling.

Ervaringen met diefstal lezen? Ga naar Cumela.