Grote zware jongens

Artikel delen

Inmiddels een cliché: de regenbuien in Nederland zijn steeds heviger. Om overlast te voorkomen, moet het regenwater dus op een snelle en efficiënte manier worden afgevoerd. Daarnaast is er de wens om het afvoeren van regenwater, bijvoorbeeld in woonwijken, zichtbaar af te voeren. Hiertoe bieden afvoergoten met grote afmetingen een mogelijke oplossing. DDC Heinenoord heeft het nieuwe programma DELTA aan het leveringspakket toegevoegd.

Het DELTA-programma bestaat uit: roostergoten, kabelgoten en verholen goten. De inwendige breedtematen lopen op tot 600 mm. Er wordt zelfs gewerkt aan een uitbreiding met 800, 1000 en 1200 mm. Alle gootelementen zijn van gewapend beton en zodoende type I conform de Europese norm EN1433. Er is dus geen zijdelingse opsluiting met beton nodig om ze met zwaar verkeer tot en met klasse F900 te belasten. Een goed dragende en stabiele ondergrond is wel noodzakelijk.

De roostergoten met gietijzeren roosters hebben een verzinkt stalen randbescherming. Een uitvoering met corten stalen randbescherming is in ontwikkeling. Er kan ook gekozen worden voor betonnen roosters tot en met de verkeersklasse D400. Kabelgoten kenmerken zich door de dichte betonnen afdekkingen. Deze zijn zowel inliggend als opliggend leverbaar. De verholen goten hebben een uniek inloop-oppervlak. Het sleufpatroon is dusdanig ontworpen dat er met een fiets in alle richtingen veilig overheen gereden kan worden.

Het hele DELTA-goten programma is vervaardigd van staalgewapende beton in de kwaliteit C60/75.
Ze zijn voorzien van het KOMO-keurmerk conform BRL 5211, NL BSB en Ce-markering.

DCC Heinenoord
www.ddc-heinenoord.nl