Oeverbeschoeiing van 100% circulair materiaal levert 0% afval op

Artikel delen

Nederland en water, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom worden er kilometers aan oeverbeschoeiing aangelegd in Nederland. Vaak wordt oeverbeschoeiing van hout gemaakt terwijl er inmiddels een duurzamer en goedkoper product beschikbaar is. CLS-Tex International maakt van 48% textielafval en 48% zachte afvalplastics Cliff granulaat en profielen.

Met Cliff grondstof worden sterke profielen gemaakt, die ideaal zijn voor het maken van producten voor de Infra, Openbare Ruimte en Bouw. Het mooie aan Cliff is dat CLS-Tex het aan het einde van de levensduur weer opnieuw verwerkt tot granulaat en producten met dezelfde kwaliteit. Hiermee ontstaat dus een 100% circulair product.

In Co-creation met ketenpartners Heigo en gemeente Amsterdam heeft CLS-Tex International reeds oeverbeschoeiing gemaakt aan de Scheurleerweg te Amsterdam. Daarlangs loopt er een aantal projecten voor geluidswallen, tiny houses, tijdelijke wegomleggingen, palletcontructies, banken, etc. in Nederland en in Europa.

Dit project heeft onder andere aangetoond dat:

  • Cliff te bewerken is als hout
  • 100% circulaire oeverbeschoeiing mogelijk is
  • Textiel en plastic afval een goede grondstof kan zijn
  • Cliff zorgt voor veel CO2 besparing
  • Er geen afval overblijft
  • Cliff hufterproof is
  • Een duurzame samenwerking tot mooie resultaten leidt

Op 22 en 23 september staat het bedrijf op de Vakbeurs Openbare Ruimte in de jaarbeurs te Utrecht. U kunt hen bezoeken op standnummer 2.2.35. Alle mogelijkheden met Cliff worden gedemonstreerd, daarnaast worden ervaringen van gebruikers gedeeld en is er alle ruimte om vragen te stellen.

CLS-Tex
www.cls-tex.com